Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Boşanmak isteyen her çiftin aklına gelen ilk soru boşanma davası nasıl açılır sorusudur.

featured

Boşanmak isteyen her çiftin aklına gelen ilk soru boşanma davası nasıl açılır sorusudur. Bazen anlık öfke ile bazen ise yılların vermiş olduğu yorgunluk ile boşanma davası açarak evliliği bitirmek isterler. Bunun için bir avukata başvurmak elbette en doğru nokta olacaktır. Ancak öncelikli olarak bir avukat araştırması yapmak çok önemlidir. Çünkü boşanma davalarında her avukatın sizlere aynı oradan bir desteği olamayabilir. Boşanma davasında istediğiniz sonuçlara ulaşabilmeniz için boşanma avukatı olarak tanınan avukatlara ulaşabilmeniz önemlidir.

Boşanma davalarının her biri birbirinden farklıdır. Kimi anlaşamaz boşanır, kimi aldatır ya da aldatılır ve sonucunda boşanır. Konular aynı bile olsa süreçler o kadar farklıdır ki bu neden ile kulaktan dolma bilgiler ile karar verilecek ya da yönetilecek bir durum değildir. Bu neden ile boşanmaya kesin bir şekilde karar verdikten sonra iyi Bursa da oturanlar İçin Bursa boşanma avukatı bürolarına giderek kendinize uygun olan bir avukat seçmelisiniz. Böylelik ile süreci bir avukat yardımı ile ilerleterek çok daha doğru kararlar alabilirsiniz. Böylelikle süreç hakkında hem detaylı bilgiler alabilirsiniz hem de süreci daha doğru yönetmeyi öğrenirsiniz.

Boşanma Davası Süreci Nasıl Geçer?

Boşanma davası süreçleri bazen anlaşmalı olarak iki tarafın da isteklerini belirterek orta bir yol bulunup avukatlar eşliğinde bir prosedür hazırlanır ve imzalanır. Buna uygun olarak her iki tarafta imzalarını atar ve hakim karşısında da boşanma isteklerini dile getirerek boşanırlar. Anlaşmalı boşanma davalarında süreç biraz daha hızlı ilerler. Kısa süre de mahkeme günü alınır ve boşanma işlemleri hızlıca başlatılır ve kısa süre de işlem gerçekleşir. Fakat çekişmeli davalarda süreç uzun olabilir. Özellikle çekişmeli davalarda kesinlikle boşanma avukatı işe birlikte süreci yönetmelisiniz. Bu davalarda yalan yanlış bilgiler işe sizi korkutabilir tehdit edebilirler. Avukatları ise bu süreçte size en doğru bilgileri sunarak bu süreci sakin ve rahat bir şekilde atlatmanızı sağlar.

 

Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

Boşanma davası anlaşmalı ya da çekişmeli olarak açılır. Anlaşmalı davalarda kısa süre de işlemler halledilir ve boşanma gerçekleşir. Çekilmeli davalarda ise süreç daha uzun sürer. Velayet mal davası konuları da içine girdikçe süreç oldukça uzar. Karşılıklı olarak taraflar birbirleri ile bir türlü anlaşmaya varamaz ve bundan kaynaklı sıkıntılar yaşayabilir. Süreç de sürekli uzar. Bu neden ile çekişmeli davaları daha iyi yönetebilmek adına muhakkak bir avukat ile beraber çalışmalısınız. Böylelikle size daha doğru bilgiler vererek süreci daha kolay atlatmanıza destek olurlar. Bu süreç de hem maddi olarak hem de manevi olarak sizin çıkarlarınızı korumaya yönelik en doğru kararları almanıza yardımcı olurlar. Sizlerde bu işlemler için avukata danışabilirsiniz. Bursa avukat olarak çalışan avukatlar bu alanda edindikleri deneyim ile sizlere gerektiği şekilde yardımcı olmaktadır.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!