BİR BAVUL, OTUZ İKİ HİKÂYE, TEK BİR DÜNYA…  KALT VE AYAK İŞLERİ EKİBİNDEN 

featured

YEPYENİ BİR SKEÇ DİZİSİ:
DÜNYA BU!

 Sevgi, nefret, ihtiras, tutarsızlık, öfke, köfte, muhtar, ateş etmeli sahneler, gerekli gereksiz büyük hareketler, hukukun üstünlüğü, ıssız adamdaki ıssız adam ve daha nicesi… Yeni nesil mizahın çok sevilen temsilcileri KALT ekibi ile “Ayak İşleri”nin senaristlerinden Volkan Öge’nin birlikte yazdığı, “Gibi”nin yönetmeni Ömer Sinir’in yönetmenliğini üstlendiği “Dünya Bu” 8 Şubat’ta GAİN’de izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

 Annelerimizin hiç bilmediğimiz hayatları, seyyar satıcıların bağırırken aslında demeye çalıştıkları, gayya kuyusundan beter ürün yorumları, modaya biraz fazla meraklı olay yeri inceleme polisleri, ilginç gelenekleriyle karış karış Anadolu, kültürlü ve kadın ruhundan anlayan çamaşır makineleri ve bir diziden asla beklemeyeceğiniz daha nice absürtlük…

Otuz iki farklı hikâyeyi tek bir dünyaya sığdıran, fazlaca absürt, nasılsa bir o kadar gerçekçi, oldukça iddialı ve her anlamda “yeni” ve aykırı “Dünya Bu”; Türkiye’deki yeni mizah anlayışının yıldız kadrosunu bir araya getiriyor. Avşar Film ile AC Film ortak yapımı olan dizinin senaryosunu KALT ekibinden Ozan Akyol ve Erman Çağlar ile Ayak İşleri’nin senaristlerinden Volkan Öge kaleme alırken, yönetmenliğini ise “Gibi”nin ilk iki sezonunda yönetmen koltuğunda oturan Ömer Sinir üstleniyor.

Klişelerden uzak; mesaj kaygısı, genel izleyici baskısı, gönderme yapma çabası olmayan sıra dışı skeçlerden oluşan “Dünya Bu”nun her bölümü birbirinden bağımsız skeçlerden oluşuyor. Sekiz bölümde toplamda otuz iki hikâye anlatacak “Dünya Bu”, ismini Gazapizm’in aynı isimli şarkısından alıyor.

Kadroda yok yok!

“Dünya Bu”nun en dikkat çekici yönlerinden biri de başarılı ve oldukça kalabalık oyuncu kadrosu. Ali Erkazan, Berrak Tüzünataç, Bülent Şakrak, Caner Özyurtlu, Cemal Hünal, Çağdaş Onur Öztürk, Deniz Işın, Erdem Şenocak, Erman Çağlar, Ertan Saban, Güven Murat Akpınar, Murat Kılıç, Muttalip Müjdeci, Ozan Akyol, Sinan Bengier, Şebnem Bozoklu, Toygan Avanoğlu ve Volkan Öge gibi başarılı isimler skeçlerdeki şaşırtıcı karakterlere hayat veriyor. 180 kişilik kadroda yer alan oyuncuların her biri performanslarıyla ayrı ayrı öne çıkıyor.

“Bu kadarı da olur mu?” dedirten her şey bu dünyada.

“Dünya Bu” 8 Şubat’ta GAİN’de!

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!