Adalet Bakanı Tunç, Gündeme İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

featured

İsrail’in Gazze’deki İnsanlık Suçlarına Tepki

Adalet Bakanı Tunç, Haber Global televizyonunda Türkiye’nin Uluslararası Adalet Divanındaki Gazze sunumu hakkında açıklamalarda bulundu. İsrail’in Gazze’de insanlık suçu işlediğini vurgulayarak uluslararası hukuka uymadığını belirtti. Türkiye’nin bu konuda Uluslararası Adalet Divanı’na “danışma görüşü” veren ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlattı. Ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin suçlular hakkında yürüttüğü soruşturmanın bir an önce dava sürecine dönüşmesi gerektiğini ifade etti.

Maden Kazaları ve Adli Soruşturmalar

Bakan Tunç, Erzincan ve Elazığ’daki maden sahalarındaki göçük olaylarına ilişkin adli soruşturmaların hızla başlatıldığını açıkladı. İliç’teki olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını ve 6 kişinin tutuklandığını belirtti. Yargının detaylı bir şekilde olayın nedenlerini araştıracağını söyleyen Tunç, önceliklerinin arama-kurtarma çalışmaları olduğunu vurguladı.

Kira Artışı ve FETÖ Mücadelesi

Bakan Tunç, fahiş kira artışlarına karşı getirilen “yüzde 25 zam” düzenlemesinin süresinin 1 Temmuz’da dolacağını ve uzatılıp uzatılmayacağının TBMM’nin takdirinde olduğunu belirtti. Ayrıca, FETÖ ile mücadele konusunda kesinlikle zafiyet olamayacağını vurgulayarak, Türkiye’nin terör örgütleriyle kararlı bir mücadele yürüttüğünü ifade etti.

Can Atalay ve Anayasa Mahkemesi Kararı

Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi kararına da değinen Tunç, Anayasa’nın ilgili maddelerinin farklı yorumlanmasının tartışmalara yol açtığını ifade etti. Anayasa’nın değişikliklerle veya yasal düzenlemelerle bu tür görüş farklarının giderilebileceğini belirtti.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!