ABD Başkanı Joe Biden, Öğrenci Kredi Borçlarını Siliyor

featured

Biden Yönetimi Öğrenci Borçlarıyla İlgili Yeni Adımlar Atıyor

ABD Başkanı Joe Biden, kasım ayındaki seçimler öncesinde önemli bir adım atarak öğrenci kredi borçlarıyla ilgili yeni bir düzenleme daha yapıyor. Üniversite maliyetlerini azaltma vaadini yerine getiren Biden, 7,4 milyar dolarlık öğrenci kredi borcunun silinmesine karar verdi.

ABD Eğitim Bakanlığı’nın Programları Değişiyor

Bu kapsamda, Eğitim Bakanlığı’nın federal programlarında yapılan değişikliklerle 277 bin ABD’li öğrencinin kredi borcu silinecek. Eğitim Bakanı Miguel Cardona, SAVE programı çerçevesinde 207 bin kişinin 3,6 milyar dolarlık öğrenci kredisinin silineceğini duyurdu.

Öğretmenler ve Hemşireler de Borçsuz Olacak

Ayrıca, 4 bin 600 kamu çalışanının, aralarında öğretmen ve hemşirelerin de bulunduğu, kredi borçları da iptal edilecek. Biden yönetimi, 4 milyon kişinin 153 milyar dolarlık kredi borcunu aşamalı olarak affetmişti.

25 Milyondan Fazla ABD’linin Borçları Silinecek

Biden, öğrenci borçları konusunda kademeli düzenlemeler yapma kararı alırken, 8 Nisan’da yaptığı Wisconsin konuşmasında daha geniş kapsamlı bir planın hazırlıklarını duyurmuştu. Bu plan, 25 milyondan fazla ABD’linin borçlarının bir kısmının ya da tamamının silinmesini öngörüyor. ABD’deki öğrenci kredi borçları toplamda 1,8 trilyon doları aşıyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!