35. Münih Türk Film Günleri Başlıyor

featured

Türk Sinemasının Nitelikli Filmleri Münih’te Yer Alacak

Münih Türk Film Günleri, Türkiye’den deneyimli yapımcı ve yönetmenlerin bağımsız sanat filmlerini buluşturacak. Festivalde dokuz uzun metraj, sekiz belgesel ve on kısa film yer alacak.

Yolculuk Türkiye’den Başlayacak, Ege’de Devam Edecek

Festivaldeki film yolculuğu İstanbul’dan başlayacak, Ege’ye uzanacak, İç Anadolu’dan geçerek ülkenin doğusuna doğru devam edecek.

Ödül Töreni ile Yeşilçam Klasiği Başlıyor

35. Münih Türk Film Günleri, Yeşilçam klasiği olan Şalvar Davası’nın restore edilmiş versiyonu ile başlayacak. Müjde Ar ve Şener Şen’in rol aldığı film, gösterim sonrası Türk Sinemasının simge aktristlerinden Müjde Ar’a yaşam boyu başarı ve onur ödülü takdim edecek.

“Komünist Osman” Belgeseli ve Yönetmen İle Söyleşi

Festivalin ikinci gününde “Komünist Osman” belgeseli yayınlanacak. Belgeselin ardından yönetmen Gökmen Ulu ve dönemin tanıklarından Ercan Karakaş izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Çeşitli Türk Filmleri Gösterimde Olacak

Festivalde Tunahan Kurt’un “Karganın Uykusu”, Ziya Demirel’in “Ela ile Hilmi ve Ali”, Fikret Reyhan’ın “Cam Perde”, Kerem Soyyılmaz’ın “Rodakis’i Ararken”, Erdem Şenocak’ın “Son Hasat”, Katja Bürkle’nin “Son Noktada”, Can Merdan Doğan’ın “En Uzun Gece” filmleri de gösterilecek.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!