Vali Dağlı: “2022’deki fuarlar ülkemizde ses getirecek”

SAMSUN’DA 15-19 EYLÜL 2021 TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN TARIM, HAYVANCILIK VE TEKNOLOJİ FUARI İLE 2022 YILINDA YAPILACAK FUARLARLA İLGİLİ KONULARIN GÖRÜŞÜLDÜĞÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDA KONUŞAN VALİ DAĞLI, SAMSUN’UN ESKİDEN OLDUĞU GİBİ YENİDEN FUAR KENTİ OLMA ÖZELLİĞİNİ ÖNE ÇIKARACAK ŞEKİLDE GELİŞMESİNİ ÇOK İSTEDİKLERİNİ, BU KONUDA NELER YAPABİLECEĞİ ÜZERİNDE DEĞERLENDİRMELER YAPTIKLARINI VURGULADI.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Vali Dağlı: “2022’deki fuarlar ülkemizde ses getirecek”

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “2022 yılında ilimizde yapılacak fuarları, ’ülkemizde ses getirecek’ şekilde düzenlemek istiyoruz” dedi.

Samsun’da 15-19 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı ile 2022 yılında yapılacak fuarlarla ilgili konuların görüşüldüğü değerlendirme toplantısında konuşan Vali Dağlı, Samsun’un eskiden olduğu gibi yeniden fuar kenti olma özelliğini öne çıkaracak şekilde gelişmesini çok istediklerini, bu konuda neler yapılabileceği üzerinde değerlendirmelerde bulunduklarını kaydetti.

“Katılımı yeterli görmüyoruz”

Bafra ve Çarşamba Ovalarıyla tarım kenti Samsun’da bu yıl 6.’sı düzenlenen Tarım Fuarı’nı 57 bin 58 kişinin ziyaret ettiğini ancak bu rakamı yeterli görmediğini dile getiren Vali Dağlı, fuarın Samsun ve bölgenin tarım ve hayvancılık sektörüne olumlu bir ivme kazandırdığını ve ziyaretçilerin tarıma yönelik yeni teknoloji ve ürünlerle tanışma fırsatı yakaladığını vurguladı. Dağlı, “Fuara gerek katılım gösteren firma sayısı gerekse ziyaretçi sayısı anlamında her yıl daha iyiye gidiyoruz ve bu bizi mutlu ediyor. Ancak bunu yeterli görmüyoruz” diye konuştu.

“Ülkemizde ses getirecek fuarlar”

Türkiye’de ses getirecek fuarlar düzenlemek istediklerine dikkat çeken Samsun Valisi Dağlı, “Samsun geçmişte bir fuar kentiydi ve İzmir ile birlikte en çok ziyaret edilen fuarlar ilimizde düzenlenirdi. Samsun’un eskiden olduğu gibi yeniden fuar kenti olma özelliğini öne çıkaracak şekilde gelişmesini çok istiyoruz ve bu konuda neler yapabileceğimiz üzerinde değerlendirmeler yapıyoruz. 2022 yılında ilimizde yapılacak fuarları, ülkemizde ses getirecek şekilde düzenlemek istiyoruz. Bu konuda çalışma grubu oluşturarak çalışmalarımıza şimdiden başladık” şeklinde konuştu.

Fuarcılığın ticari bir faaliyet olmakla birlikte aynı zamanda bir turizm hareketi olduğunu söyleyen Vali Dağlı, fuarların ulaşımdan konaklamaya, yeme içmeden alışverişe ve ulaştırma sektörlerine kadar katma değer oluşturarak ilin ekonomisine ve dolayısıyla istihdama ciddi katkılar sağladığını sözlerine ekledi.

Valilik binasında yapılan değerlendirme toplantısına İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu ve fuar firması yetkilisi katıldı.

Benzer Haberler
TCDD Wi-Fi Projesi İle Gar ve İstasyonlarda Ücretsiz İnternet Hizmeti Başlıyor
TCDD Wi-Fi Projesi İle Gar ve İstasyonlarda Ücretsiz İnternet Hizmeti Başlıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Faiz İndirimini Değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Faiz İndirimini Değerlendirdi
KOBİ’ler için Yenilik ve AR-GE Destek Programları
KOBİ’ler için Yenilik ve AR-GE Destek Programları
Rekabet Kurumu Başkanı Küle’den 2024 Değerlendirmesi ve 2025 Hedefleri
Rekabet Kurumu Başkanı Küle’den 2024 Değerlendirmesi ve 2025 Hedefleri
Doğu Karadeniz İhracatında Rekor Büyüme
Doğu Karadeniz İhracatında Rekor Büyüme
TÜİK, Aralık Ayı Tüketici Güven Endeksi Verilerini Açıkladı
TÜİK, Aralık Ayı Tüketici Güven Endeksi Verilerini Açıkladı
Söz Haber Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SÖZHABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması