Türkiye’nin ‘Yenidoğan Çetesi’ Skandalıyla Sarsıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenidoğan Skandalı ve Tutuklamalar

Türkiye, ‘Yenidoğan Çetesi’ skandalıyla sarsıldı. İstanbul’da, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görevli kişilerle iş birliği yaparak, bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında fezleke hazırlandı.

Hastanelerin Ruhsatları İptal Ediliyor

Soruşturmada adı geçen hastanelerin ruhsatları tek tek iptal ediliyor. Sağlık Bakanlığı, söz konusu hastanelerle ilgili incelemelerini sürdürürken, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Medilife Sağlık Hizmetleri’nin ardından 7 hastanenin daha ruhsatı iptal edildi.

Yoğunbakım Ambulansı Reddi

Ruhsatı iptal edilen hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki skandal görüntüler kamuoyunu dehşete düşürdü. Bir hastanede ailelerin bebeklerini almak istemesi üzerine, hastane yetkilileri ambulans göndermeyerek aileleri kendi imkanlarıyla bebeğini almaları gerektiğini açıkladı. Bu durum, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Hastaneler ve Şüpheliler

Yenidoğan skandalıyla ilişkilendirilen hastaneler arasında Akabe Sağlık Tesisleri, Doğamed Sağlık Hizmetleri, Medilife Sağlık Hizmetleri, Özel Avcılar Hospital Hastanesi ve daha birçok isim bulunuyor. 22’si tutuklu, 47 şüpheli hakkında hazırlanan fezleke, 10 bebeğin maktul olduğunu ortaya koydu.

Sonuç olarak, Türkiye’nin sağlık sektörünü sarstığı belirtilen ‘Yenidoğan Çetesi’ skandalıyla ilgili soruşturma ve ruhsat iptalleri devam ediyor. Skandal, ülkede büyük yankı uyandırmaya devam ediyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız