Türk Kızılay’dan 1 Milyon 166 Kişiye Ulaşan Kök Hücre Bağışı Çağrısı

featured

Türk Kızılay’ın TÜRKÖK Projesi ve Kök Hücre Bağışı

Türk Kızılay, Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içinde yürüttüğü TÜRKÖK projesi kapsamında kök hücre bağışçı adaylarının kazanımını sağlama, eşleşme ve nakil süreçlerinin takibini gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 1 milyon 166 kişiye ulaşan aktif kök hücre bağışçı adayı, kök hücre tedavisine ihtiyaç duyan hastalara umut oluyor.

Dünya Kemik İliği Bağışçıları Günü

Her yıl eylül ayının üçüncü cumartesi günü kutlanan Dünya Kemik İliği Bağışçıları Günü, kök hücre nakline ihtiyaç duyan hastalar ve bağışçı farkındalığını artırmayı amaçlıyor. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, bu özel günde 1 milyonu aşkın kök hücre bağışçı adayına teşekkür ederek, bağışçıları “iyiliğin en güzel haline ortak olmaya” davet ediyor.

Kök Hücre Bağışıyla Hayat Kurtarmak

Kemik iliği nakli olarak da bilinen kök hücre nakli, kemik iliği kanserleri, lenfomalar, organ kanserleri, kemik iliğinin yetersiz çalıştığı durumlar ve kalıtsal metabolik hastalıkların tedavisinde önemli bir yöntem olarak kullanılıyor. Türk Kızılay, sağlıklı her vatandaşı kök hücre bağışı için kan örneği vermeye ve iyiliğin en güzel haline destek olmaya davet ediyor.

Kök Hücre Bağışı Hakkında Daha Fazla Bilgi

Kök hücre bağışıyla ilgili detaylı bilgilere “www.kanver.org” adresinden ulaşabilirsiniz. Türk Kızılay’ın yürüttüğü TÜRKÖK projesi, kök hücre nakli ihtiyacı olan hastalara umut olmaya devam ediyor. Unutmayın, bir kişiye umut olmak, bir hayatı kurtarmak demektir.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız