Tüp Mide Ameliyatı Sonrası

featured

 

Tüp mide ameliyatları sonrasında hastalarımızla birebir ilgilenmekte ve kilo takibi ile hedef kilosuna ulaşması için kapsamlı çalışmalar yapmaktayız.

Tüp Mide Ameliyatı, ilk kez 1988 yılında ABD’de yapılmış ve üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 90’lı yıllarda uygulanmaya başlamıştır. Ameliyatın amacı, midenin hacmini küçültmektir. Ortalama %80’lık kısmı alınan mide, daha az besinle tokluk hissine ulaşır. Son derece başarılı olduğu görülen ameliyatlar, günümüzde en başarılı obezite cerrahilerinden biri olarak sıklıkla tercih edilir.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Neler Yenebilir?

Genellikle mide ameliyatı sonrasında çeşitli besinlerden uzak durulacağı düşünülür. Diğer obezite cerrahileri için doğru bir bilgidir. Ancak tüp mide ameliyatlarında hastaların istediği yemekleri tüketmelerine imkan sağlanır. Gazlı içecekler, çay, kahve ve sigara, fazla olmamak kaydıyla tüketilebilir.

Yemek çeşitlerinde de yine kısıtlama yoktur. Diyet listelerinde protein, karbonhidrat, lif kaynakları gibi ihtiyaç duyulan her besinin alınmasına dikkat edilir. Vitamin ve mineral eksikliği görülürse ek takviye kullanılabilir. Bunun dışında ekstra dikkat edilmesi gereken bir kriter yoktur.

Kilo kontrolleri, sağlıklı bir yaşam sürmeniz için çok önemlidir. Tüp Mide Ameliyatı Fiyatları 2022 yılında artış gösterse de sonrasında ödemeniz gereken ücretler oldukça düşüktür. Sadece tahlilleriniz için ücret ödemeniz gerekir. Diyet düzenleri ve kontrolleri, kliniğimizde her hasta için özel olarak yapılır.

Ameliyattan Ne Kadar Süre Sonra Kilo Verilir?

Kilo verme süreci, hastanın psikolojik durumu, kilosu gibi etkenlere bağlıdır. Her hasta için aynı oranda kilo vereceğini söylemek doğru bir yaklaşım değildir. Dikkat edildiği sürece 2-3 hafta içerisinde fark edilecek düzeyde kilo verilir. Bu oran 15-20 kilo arasında değişiklik gösterir. Hastaların 12 ay sonunda %80 oranında kilo vermesi beklenir. Beklentiler karşılanmadığında ise diyet listeleri değiştirilir ve gerekli görülürse spora başlanabilir.

Ameliyattan Kaç Gün Sonra İşe Dönülür?

Tüp Mide Ameliyatı 2022 yılının gelişmeleri ile birlikte rahatlıkla yapılmaktadır. Ağır bir ameliyat olmadığından hastanede yatma süresi 2-3 gün kadardır. İstirahat etmek içinse ortalama 3 hafta yeterlidir. Bu süreden sonra günlük yaşamınıza dönebilir, hareket kısıtlaması olmadan birçok aktiviteyi yapabilirsiniz. Tüp mide ameliyatı yaptırmak için Clinic Care Center kliniğimize başvurabilirsiniz.

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!