MEB, İzinsiz Eğitim Faaliyetlerine Savaş Açtı

featured

Bakanlık, Merdiven Altı Kurslara Karşı Mücadelesini Sıkılaştırıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden alınan bilgiye göre, bakanlık resmi, özel ve gönüllü kuruluşların eğitim öğretim faaliyetlerini izni ve denetimi altında tutuyor. Ancak izin almadan faaliyet gösteren kurumlar “izinsiz” kabul ediliyor. Bu tarz faaliyetlerin devletin milli güvenliğini tehdit ettiği ve ekonomik problemlere neden olduğu belirtiliyor.

İzinsiz Eğitim Faaliyetleriyle Mücadele Devam Ediyor

Bakanlık, İçişleri Bakanlığı ile işbirliği yaparak ruhsatı olmayan kurslarla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. MEB, mevcut mücadele stratejilerine ek olarak “İzinsiz Eğitim Faaliyeti İhbarı” linkini oluşturarak kapsamlı bir mücadele başlattı.

81 ilden toplam 5 bin 181 kursun “merdiven altı” olduğu yönünde gelen ihbarlar üzerine bakanlık harekete geçti. İhbarlardan mükerrer olanlar birleştirilerek 2 bine yakın izinsiz faaliyet gösteren kurum tespit edildi. Valiliklere yazılarak inceleme ve soruşturma yapılması için talimat verilirken, Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı da devreye girdi.

Yüzlerce Kurum Kapatıldı, İşlemler Devam Ediyor

İzinsiz eğitim-öğretim faaliyeti yaptığı belirlenen kurumlara toplamda 80 milyon lira idari para cezası uygulandı. Bakanlık yetkilileri, eğitim merkezleri, koçluk merkezleri, dil konuşma bozuklukları merkezleri gibi yerlerde denetimlerin artırılacağını belirtti. 81 ilden ihbar edilen 2 bine yakın kurstan yüzlercesi kapatıldı ve işlemler devam ediyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!