Küresel Yarı İletken Satışları 2023’te Azaldı, 2024’te Artış Bekleniyor

featured

Açıklama, Yarı İletken Satışlarının Gerilediğini Belirtti

Yarı İletken Endüstrisi Derneği (SIA) tarafından yapılan açıklamada, küresel yarı iletken satışlarının 2023’te yüzde 8,2 azalışla 526,8 milyar dolara gerilediği belirtildi. Ancak, açıklamada satışların 2023’ün ikinci yarısında artış gösterdiği ifade edildi.

2024’te Yüzde 13,1 Artış Bekleniyor

Açıklamada, dünya genelinde yarı iletken satışlarının 2024’te yüzde 13,1 artmasının beklendiği aktarıldı. Bu, yarı iletken endüstrisinin gelecek yıllarda büyümeyi sürdüreceğine işaret etmektedir.

Avrupa, Büyüme Kaydeden Tek Pazar

Açıklamada, Avrupa’nın 2023’te yıllık bazda büyüme kaydeden tek pazar olduğu ve bölgedeki satışların yüzde 4 arttığı belirtildi. Diğer tüm bölgesel pazarlardaki satışlar ise gerileme yaşadı.

Çin, Asya-Pasifik, Amerika ve Japonya’da Satışlar Düştü

Açıklamada, satışların Çin’de yüzde 14, Asya-Pasifik bölgesinde yüzde 10,1, Amerika’da yüzde 5,2 ve Japonya’da yüzde 3,1 düştüğü bildirildi. Bu ülkelerdeki yarı iletken endüstrisi, 2023 yılında bir miktar daralma yaşadı.

Yarı İletken Pazarının Uzun Vadeli Görünümü Güçlü

Açıklamada, SIA Başkanı ve Üst Yöneticisi John Neuffer’in görüşlerine de yer verildi. Neuffer, küresel yarı iletken satışlarının 2023’ün başlarında yavaşladığını ancak yılın ikinci yarısında güçlü bir şekilde toparlandığını ve 2024’te çift haneli büyümesinin öngörüldüğünü belirtti. Neuffer ayrıca, yarı iletkenlerin dünya genelinde birçok üründe önemli bir rol oynamasının, pazarın uzun vadeli görünümünü son derece güçlü kıldığını vurguladı.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!