Yenidoğan Çetesi Davası Beşinci Gününde
İstanbul’da yenidoğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladığı iddia edilen ve kusurlu davranışlarında bulunduğu belirtilen Fırat Sarı ve İlker Gönen’in de aralarında bulunduğu 22’si tutuklu 47 sanığın yargılandığı dava, beşinci gününde devam ediyor. Bakırköy Adliyesi 22. Ağır Ceza Mahkemesi Salonu’nun yetersiz kapasitesi nedeniyle konferans salonunda görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulunuyor.
İlker Gönen’in Savunması
Duruşmada, örgütün iddia edilen yöneticisi İlker Gönen’in savunması dikkat çekiyor. Savunmasında Gönen, 10 kez kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi, nitelikli dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve 11 kez uygulanmak üzere resmi belgede sahtecilik suçlarından toplam 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası ile karşı karşıya olduğunu ifade ediyor.
“Suçum Olabilir Ama Bebek Katilliği İle Kimse Beni Yaftalayamaz”
İlker Gönen, savunmasında suçlu olabileceğini ancak bebek katilliği ile suçlanmasının kabul edilemez olduğunu belirtiyor. Gönen, medya ve uzman görüşlerinin kendisi hakkında oluşturulan olumsuz algıya vurgu yaparak, “Herkesin suçu olabilir. Suçum olabilir ama bebek katilliği ile kimse beni yaftalayamaz” ifadelerini kullanıyor. Ayrıca, savunmasında ailelerin galeyana getirildiğini ve kendisine destek olacak kimsenin olmadığını dile getiriyor.
“Uzman Görüşü ve Medya Baskısı”
İlker Gönen, bebek ölümleriyle ilgili suçlamaların uzman görüşlerine ve medya baskısına dayandığını savunuyor. Gönen, suçlanmanın etkisiyle itibar kaybına uğradığını ve medyanın haksız yere baskı oluşturduğunu iddia ediyor. Savunmasında, yaşanan sürecin kendisi ve diğer sanıklar üzerinde olumsuz etkiler yarattığını söylüyor.
Bu çerçevede, İstanbul’da yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladıkları iddia edilen Yenidoğan Çetesi üyelerinin yargılandığı dava, kamuoyunun yakından takip ettiği bir süreci oluşturuyor. Gönen’in ve diğer sanıkların savunmaları ve mahkeme süreci, davada ne şekilde bir sonuca varılacağını gösterme açısından büyük önem taşıyor.