George Roger Waters, ABD Askeri Aaron Bushnell’in Protestosunu Destekledi

featured

Pink Floyd’un Kurucusu Waters, Bushnell’in Eylemini Paylaştı

Dünyaca ünlü rock grubu Pink Floyd’un kurucularından olan İngiliz müzisyen ve besteci George Roger Waters, ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell’in “Gazze’deki soykırıma ortak olmayacağını” belirterek kendini yakmasıyla sonuçlanan protestosunu destekledi. Waters, Instagram hesabında Bushnell’in eylemini gösteren videoyu paylaştı. Videoda, Pink Floyd’un “The Gunners Dream” isimli parçası arka planda çalıyordu.

25 Yaşındaki Bushnell’in Dramatik Protestosu

ABD Hava Kuvvetleri’nde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, Washington’da İsrail’in Büyükelçiliği önünde “Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim” diyerek kendini ateşe vermişti. Bushnell, başından aşağı benzin döküp ateşe verirken üzerinde askeri üniformasıyla “Filistin’e özgürlük” sloganları atmıştı. Yaşamını yitiren Bushnell’in eylemi büyük yankı uyandırmıştı.

Waters’ın Destek ve Mesajı

George Roger Waters, paylaştığı videonun açıklamasında Aaron Bushnell’e atıfta bulunarak, “Her gece beynimde dönüp duruyor, hayali beni çıldırtıyor, son sahnesini öylece silip atamayız, hayaline kulak verin” ifadelerine yer verdi. “The Gunners Dream” parçası ise bir askerin ölümünü ve savaşsız bir dünya hayalini anlatıyor. Waters’ın Bushnell’in protestosuna verdiği destek müzikseverler arasında geniş yankı uyandırdı.

George Roger Waters’ın, barış ve adalet vurgusu yapan bu destek açıklaması, müzik dünyasında sadece bir sanatçı olarak değil aynı zamanda insan hakları savunucusu olarak da tanınmasını sağladı.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız