Elazığ’da Kahve Fincanı Müzesi Ziyaretçilerden Büyük İlgi Görüyor

featured

ETUDER Tarafından Harput Mahallesi’ne Kazandırılan Müze Büyük Beğeni Topluyor

Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği (ETUDER) tarafından açılışı 29 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen Kahve Fincanı Müzesi, ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor. Müzenin açılışında, Cumhuriyet’in 100. yılına atfen 2023 fincan sergilendi ve bu sayı zamanla 5 bine ulaştı.

Fincanlara Bağışçıların İsimleri Yazılıyor

Müzeyi ziyaret edenlerin sayısı sadece 4 ayda 20 bine ulaştı. ETUDER Başkanı Ahmet Bulut, “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” sözüne uygun olarak, bağışçıların isimlerinin bakır levhalara yazılarak fincanlara iliştirildiğini belirtiyor. Bulut, müzenin kış aylarında bile günde 30-40 fincan bağışı aldığını ve bu şekilde müzeyi zenginleştirdiklerini vurguluyor.

Guinness Rekorlar Kitabı’na Girmeyi Hedefliyorlar

Müzede Osmanlı sarayına gönderilen, antikacılara ait, hatta Ulu Önder Atatürk’e ait fincanlar gibi çok değerli parçaların bulunduğunu belirten Bulut, müzeyi ziyaret edenlerin her bir fincanın hikayesini görebileceğini ifade ediyor. Müzenin büyük ilgi gördüğünü ve Kültür turlarına katılan ziyaretçilerin de geldiğini aktaran Bulut, şu an Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için başvuruda bulunduklarını ve dünyanın tek Kahve Fincanı Müzesi olarak tanınmayı hedeflediklerini söylüyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız