Elazığ’da Kahve Fincanı Müzesi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

featured

Kültür ve Tarih Dolu Kahve Fincanlarıyla Dolu Bir Müze

Elazığ’ın Harput Mahallesi’nde bulunan Kahve Fincanı Müzesi, 29 Ekim 2023 tarihinde açılışını yaparak ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Müzenin açılışında 2023 adet fincan sergilenirken, bu sayı zamanla 5 bine ulaştı. Fincanların üzerinde bağışçıların isimleri bakır levhalara yazılarak ölümsüzleştiriliyor.

Dünya Çapında Benzersiz Bir Müze

Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği (ETUDER) Başkanı Ahmet Bulut, “Fincan sayımız 5 bini geçti. Çoğu 100 ila 150 yıl hatta 300 yıllık olan bu fincanlar, tarihi eser niteliği taşıyor. Türkiye’deki tek kahve fincanı müzesi olmanın yanı sıra dünya genelinde benzerine rastlamadık” açıklamasında bulundu.

Guinness Rekorlar Kitabı’na Girmeyi Hedefliyorlar

Kış aylarına rağmen günde 30-40 yeni fincanın bağışlandığı müze, ziyaretçi akınına uğruyor. Bulut, müzelerinde Osmanlı’ya ait fincanlar, Atatürk’e ikram edilen fincan ve antikacılardan gelen 150 yıllık fincan gibi çok değerli örneklerin bulunduğunu belirtti. 4 ayda 20 bin ziyaretçiyi ağırlayan müze, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyor.

Elazığ’daki Kahve Fincanı Müzesi, tarih ve kültürü bir araya getiren benzersiz bir yapıya sahip olmasıyla ziyaretçilerin büyük ilgisini çekmeye devam ediyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız