Cumhurbaşkanı Erdoğan Emeklilere Yönelik Maaş Promosyonlarına İlişkin Açıklamalarda Bulundu

featured

Emeklilere Yeni Müjde: 8-12 Bin Lira Arasında Promosyon Ödemeleri Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime 10 gün kala emeklilere yönelik bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Erdoğan, 2017’de başlatılan banka promosyonu uygulamasının bu yıl da devam edeceğini ve kamu bankalarının 8 bin ila 12 bin lira arasında promosyon ödemeleri yapacağını belirtti.

Özel Bankalar da Promosyon Ödemelerine Dahil Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel bankalara yaptığı çağrı sonrasında özel bankalar da emekli promosyonlarına dahil oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla protokol imzalayarak emeklilere 8 bin ila 12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapılacağını duyurdu.

Bankalara Başvuru Gerekliliği

SGK’nin açıklamasına göre, emekli aylığı alan vatandaşlara yapılacak promosyon ödemeleri için bankalara başvuruda bulunmaları gerekiyor. Ayrıca, özel bankaların belirlenen asgari tutarları artırabileceği de vurgulandı.

Açıklanan Protokol İmzalanan Bankalar: Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Denizbank, Fibabanka, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Odea Bank, QNB Finansbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Turkish Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Ziraat Katılım Bankası.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!