Cilt Beyazlatma Uygulaması İle Sağlıklı Bir Görünüm Elde Edin! 

featured

 

 

Cilt Beyazlatma Nedir?

Cilt beyazlatma, belirli bölgelerin zamanla kararması ile koyulaşma şikâyetçi olan kişilere cildin rengini açmak amacıyla yapılan derideki melanin konsantrasyonu azaltan estetik bir işlemdir. Aşırı melanin üretiminin getirdiği hiperpigmentasyon ciltte koyu lekelere ve renk eşitsizliklerine sebep olmaktadır. Güneşe maruz kalma miktarı ve hormonal değişikliklere bağlı olarak melanin üretimi artabilir ve bunun sonucunda ciltte lekeler ve kararmalar görülebilir. Cilt beyazlatma işlemi tam olarak bu noktada vücutta artan melaninin getirdiği lekeleri, kararmaları önlemek ve yok etmek için yapılmaktadır.

Cilt beyazlatma uygulaması Afrika’da yaygın olduğu gibi dünyanın pek çok ülkesinde tıbbi dal haline gelmiştir. Yaşlanma, güneş lekeleri ve hormonal bozuklukların getirdiği kararmalar,  lekeler her coğrafyada görülebilecek genel bir problemdir.  Bu sebeple cilt beyazlatma işlemi pek çok ülkede yapılmaktadır.

Cilt Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Cilt beyazlatma ameliyatı pek çok yöntem tercih edilerek yapılabilir. Fakat en güvenli yöntemlerden biri; melanin üretim döngüsüne müdahale eden aktif maddelerin ve doğal kaynaklı özütlerden oluşan ve güçlü bir lazer ile uygulanan baby face  thulium lazer sistemi uygulamasıdır.

Baby face uygulaması, cildi sinerjik olarak uyaran, cilde canlılık veren formüle edilmiş ampuller ile Thulium lazer tedavisinin birleştiği ve etkili sonuçlar veren bir uygulamadır. Bu sayede cilt hem lazerin etkisinden hem de ampullerin leke giderici ve parlatıcı etkisinden faydalanmaktadır.

Baby face uygulaması esnasında üst deri ile alt deri arasındaki birleşim tabakası etkilenmektedir.  Makrofajlar  bu bölgede mikro hasarlanmalar ile zarar gören melanositleri ortadan kaldırır. Bu esnada açılan mikro kanallara uygulanan özel malzemeler ve solüsyonlar cilt beyazlatma işleminde beklenen cilt iyileştirme sistemine hizmet etmektedir.

Thulium lazer cilt aydınlatma ve leke tedavilerinde uygulanan en risksiz uygulamadır. Bu uygulama ile cilt lekeleri en kısa sürede yok edilir ve cilt kararmaları tamamen yok olur. Thulium lazer uygulaması cilt beyazlatma yöntemi olarak tüm tıbbi işlemlerde olduğu gibi uzman doktorlar tarafından kullanılmalıdır.

Cilt Beyazlatma İşlemi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cilt beyazlatma işlemi sonrası uygulanan bölgelerde küçük ve noktalar halinde minik kabukçuklar oluşmaktadır. Oluşan kabukçukların kesinlikle koparılmamalıdır. Tedavi edilen bölge iyileşinceye kadar ovulmaması ve bölgeye sürekli olarak dokunulmaması gerekir.  Thulium lazer uygulamasının yan etkileri oldukça az olduğu için hastayı günlük hayatından alıkoyacak bir etki taşımamaktadır.

İşlem sonrası dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise doktorun önerdiği ürünler dışında herhangi bir cilt ürünün kullanılmaması gerektiğidir. Cilt yenilemesini tamamlayana ve iyileşme süreci tamamen geçene dek doktorun önerdiği ürünler kullanılmalıdır.

Cilt Beyazlatma Fiyatları Hangi Kriterlere Göre Belirlenir?

Cilt beyazlatma fiyatları uygulanan tedavinin yöntemine, cilt tipine, kararma ve lekelerin miktarına göre değişiklik göstermektedir.  Bahsi geçen özelliklerin yanında cilt beyazlatma fiyatları seçeceğiniz kliniğin ve doktorun güvenirliği, işlem öncesi ve sonrası hasta takibi gibi konulara göre de değişmektedir. Seçeceğiniz kliniği ve doktoru isteklerinizi ve beklentilerinizi en iyi şekilde analiz edip etmemesine ve kliniğin, yapılacak işlemleri en yüksek kalitede yapıyor olmasına dikkat ederek seçmelisiniz.  Cilt beyazlatma işlemi yaptırmak isteyen hasta cilt beyazlatma işlemini hangi yöntem ile yaptırmak durumunda kalırsa kalsın her durumda hastanın en güvenilir yöntemler ve işlemler uygulanarak süreci atlatması sağlanmalıdır.

Tedavi yöntemine, ciltteki kararma ve leke miktarına, cilt tipine göre uygun tercihler yapılmalı ve hasta hem fiziksel hem de psikolojik olarak işleme hazırlanmalıdır. Bu şartları sağlayan ve hastanın işlem öncesi ve sonrası takibini yapan doktor ve klinikler, cilt beyazlatma fiyatları konusunda yetersiz sayılan kliniklere göre fiyatlarını farklı tutmaktadır.  Ayrıca cilt beyazlatma fiyatları, Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde açıkça verilmemektedir.

 

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook  :@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!