Çamaşır Makinesi Su Almıyor Sorunu Neden Olur? Suyu Alamayan Çamaşır Makinesi Nasıl Tamir Edilir?

featured

 

Çamaşır makinesi arızalarında profesyonel müdahalelerle çözüm sağlanabiliyor. Herhangi bir fonksiyonunu tam olarak veya hiç yerine getiremeyen çamaşır makineleri kullanım ömrünü tamamlamış olmaz. Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezi olarak 7 gün 24 saat tüm makine arızaları için tam donanımlı servis araçlarımız ve uzman teknikerlerimizle yerinde servis hizmetleri sağlamaktayız. Bu doğrultuda çamaşır makineniz su almıyor ise de bu sorunun hızlı ve kaliteli bir şekilde çözümünü sağlıyoruz. Özellikle de makinenizin temel fonksiyonu olan yıkama işlemini yerine getirememesine neden olan bu arızanın hem kısa sürede hem de uzun vadeli olarak çözüme kavuşturulmasını sağlıyoruz.

Çamaşır Makinesi Neden Su Alamaz?

Çamaşır makinesinin yıkama suyunu almamaya başlaması, karşılaşabileceğiniz ciddi sorunlardan birisidir. Çamaşır makinelerinde su almama problemi genellikle basit problemlere bağlı olarak meydana gelmektedir. Bu doğrultuda da Koşuyolu Arçelik Servisi teknikerlerimiz tarafından süratle çözüme kavuşturulabilmektedir.

Bir çamaşır makinesinin su almaması temel olarak su girişini sağlayan bileşenlerinde tıkanma veya arıza meydana gelmesi sonucunda ortaya çıkar. Buna göre çamaşır makinesinin bağlı olduğu su tesisatında su akışı olmaması veya su akışı olsa da yeterli tazyik seviyesine sahip olmaması en sık karşılaşılan nedenidir. Bu durumda su akışının gelmesinin beklenmesi veya tazyik seviyesinin arttırılmasının sağlanması gerekir.

Çamaşır makinesinin su giriş hortumu ve filtresi su içerisindeki yabancı cisimler nedeniyle tıkanmış olabilir. Bu durumda ise profesyonel servis müdahalesine gerek olmadan bireysel olarak sizde tıkanıklığı açabilirsiniz. Makinenin arka kısmından ve musluğa giren kısmından su giriş hortumunu çıkartarak, tıkanmaya neden olan içindeki cisimleri pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Çamaşır makinenizin su alamamasına neden olabilecek teknik parça arızaları da söz konusu olabilir. İlk olasılıklar elendikten sonra bireysel olarak yapabileceğiniz bir müdahale şansı bulunmadığından Arçelik Servisi merkezi hizmetlerimizden destek almalısınız. Uzman teknikerlerimiz makinenizdeki su girişini sağlayan su giriş ventili ve su seviye anahtarı bileşenlerinin arızalanması durumunda bu parçaları sökerek, yenileriyle değiştirmektedir. Program aygıtı veya diğer adıyla makinenizin ana kartının yazılımsal arızası da su girişinin kesilmesine neden olabilir. Bu durumda bilgisayarlı ortamda kartı test ederek, arızasını belirleyebilir ve onarımını ekonomik şekilde sağlayabiliyoruz. Ancak bazı durumlarda kartın onarımı mümkün olmayabiliyor ki bu durumda orijinal yedeğiyle değiştirmek durumunda kalabiliyoruz.

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!