Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi güne yükselişle başladı. ABD-İran uzlaşısı piyasalara olumlu yansırken, bazı borsalar tatil nedeniyle kapalı olacak.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününe 13.889,42 puanla yükselişle başladı. Cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks, günü %4,89’luk bir artışla 13.808,20 puandan tamamlamıştı.

Açılış itibarıyla önceki kapanışa göre 81,22 puan ve %0,59’luk bir prim elde eden endeks, bankacılık sektöründe %0,76, holding sektöründe ise %0,65’lik bir yükseliş kaydetti.

Sektörel Performanslar ve Küresel Etkiler

Bugün Borsa İstanbul’da en fazla kazandıran sektör %3 ile ulaştırma olurken, en çok gerileyen sektör %0,77 ile kimya petrol plastik olarak belirlendi.

Küresel piyasalarda ise ABD ile İran’ın uzlaşmaya yaklaştığına dair açıklamalar haftaya pozitif bir başlangıca neden oldu. Ancak, ABD ve İngiltere gibi bazı borsalar resmi tatil nedeniyle işlem görmeyecek.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran ile müzakerelerin yapıcı ilerlediğini ve aceleci davranmayacaklarını belirtmesi, tarafların anlaşma zemini bulabileceği beklentisini güçlendirdi. Beyaz Saray’ın da anlaşma için ‘iyi bir noktada’ olunduğu ancak tamamlanmasının zaman alabileceği yönündeki açıklamaları ve New York Times’ın (NYT) Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılması konusunda uzlaşma sağlandığı iddiası, piyasalardaki iyimserliği artırdı.

Bu gelişmeler, Hürmüz Boğazı’nın tam kapasiteyle çalışması ve petrol arzının kesintisiz devam etmesi yönünde bir uzlaşının yakın olduğu algısını pekiştirdi.

Analistler, yurt içinde ekonomik güven endeksi verisinin takip edileceğini belirtirken, yurt dışı veri gündeminin sakin olduğunu ifade etti. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 13.900 ve 14.000 seviyelerinin direnç, 13.700 ve 13.600 puanın ise destek konumunda olduğu kaydedildi.

Benzer Haberler
BES ve OKS Fon Büyüklüğü 2.4 Trilyon Lirayı Aştı
BES ve OKS Fon Büyüklüğü 2.4 Trilyon Lirayı Aştı
Gemi ve Yat Sektörü İhracatı 1.5 Milyar Dolara Ulaştı
Gemi ve Yat Sektörü İhracatı 1.5 Milyar Dolara Ulaştı
İstanbul Havalimanı Avrupa’nın En Dakik Havalimanı Seçildi
İstanbul Havalimanı Avrupa’nın En Dakik Havalimanı Seçildi
Gram Altın Yeni Haftaya Düşüşle Başladı Ons Fiyatı Geriledi
Gram Altın Yeni Haftaya Düşüşle Başladı Ons Fiyatı Geriledi
Ayçiçeği Tohumu ve Yağı İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulaması Başladı
Ayçiçeği Tohumu ve Yağı İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulaması Başladı
BIST 100 Endeksi Yeni Haftaya Yükselişle Başladı
BIST 100 Endeksi Yeni Haftaya Yükselişle Başladı
Söz Haber Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SÖZHABER 'de saklıdır.