Antoni Gaudí’nin Yarım Bıraktığı Eseri Sagrada Familia, 2026 Yılında Tamamlanacak

featured

Sagrada Familia’nın Tamamlanma Tarihi 2026 Olarak Belirlendi

Antoni Gaudí’nin 1883 yılında devralıp ancak tamamlayamadan vefat ettiği eseri Sagrada Familia Bazilikası’nın tamamlanma tarihi 2026 olarak açıklandı. Bu tarih, ilk taşın döşenmesinden tam 144 yıl sonra gerçekleşecek.

Esteve Camps: “Gaudi’nin Mirasına Sadığız”

Binanın mimarının ölümünün yüzüncü yılına denk gelen tamamlanma tarihini duyuran Esteve Camps, Barselona’nın en yüksek binası olan ve İsa Mesih’e adanan 172,5 metrelik merkezi kule de dahil olmak üzere projenin finanse edildiğini belirtti. Camps, heykeller, dekoratif detaylar ve ana giriş merdiveninin 2034’e kadar tamamlanmasının beklendiğini açıkladı.

Gaudi’nin Planı Harfiyen Uygulanıyor

Gaudi akademisyenlerinin itirazlarına rağmen Camps, projenin her aşamasında Gaudi’nin planını titizlikle uyguladıklarını vurguladı. Camps, “Biz onun mirasçılarıyız ve onun projesinden vazgeçemeyiz” dedi.

Finansman ve Covid-19 Etkisi

Sagrada Familia, tarihinden bu yana savaş, ihmal ve finansman eksikliği gibi zorluklarla karşılaştı. Covid-19 salgını da projeye iki yıllık bir ara getirdi. Ancak şu anda yılda 5 milyondan fazla ziyaretçinin katkılarıyla projenin istikrarlı bir geliri bulunuyor.

Hesaplar ve Gelecek

Gelen 125 milyon Euro’nun yarısından fazlası projenin tamamlanması için harcanırken, geri kalanı hakkında detaylar hala gizemini koruyor. Kilisenin hesaplarını açıklama zorunluluğu olmadığı için harcamalar belirsizliğini sürdürüyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!