İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Lübnan’ın Dahiye bölgesine yönelik saldırı emri, siviller arasında korku yarattı. Bölge sakinleri evlerini terk etmeye başladı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde Hizbullah hedeflerine yönelik saldırı emri, bölgede yaşayan siviller arasında yeni bir korku dalgası başlattı. İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz ile birlikte alınan kararın, Hizbullah’ın ateşkesi ihlal ettiği ve İsrail şehirlerine saldırılar düzenlediği iddialarına dayandığı belirtildi.
Saldırı talimatının ardından Dahiye’de yaşayan siviller, olası yeni saldırılar karşısında güvenlik endişesi yaşayarak evlerini terk etmeye başladı. Aileler, çocuklarıyla birlikte bölgeden ayrılmak için hazırlık yaparken, taşıyabilecekleri kadar eşyayı yanlarına aldılar. Sivillerin yüzündeki tedirginlik ve panik kameralara yansıdı.
Bölgeden ayrılmak isteyen sivillerin oluşturduğu uzun araç kuyrukları, Dahiye’nin ana çıkış noktalarında trafik yoğunluğuna neden oldu.