112 Acil Çağrı Merkezi’nde Bebek Acil Hastaları Yönlendirme Çetesi Hakkında İddianame

featured

Çete Lideri ve Üyeleri

İstanbul’da faaliyet gösterdiği iddia edilen bebek acil hastalarını önceden belirlenen özel hastanelere sevk ederek ölümlerine neden oldukları öne sürülen çetenin liderliğini doktor Fırat Sarı, sevk ve idaresini doktor İlker Gönen ile ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in yaptığı iddianamede yer aldı. Çete, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin 112 sevk sistemiyle oynamalar yaparak SGK’den üst sınırdan ödeme almayı amaçladı.

İstenen Cezalar

İddianamede, suç örgütünün liderleri Fırat Sarı ve İlker Gönen’in “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9’ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Gıyasettin Mert Özdemir hakkında ise çeşitli suçlardan 180 yıldan 589 yıl 9 betturkey türkiye giriş aya kadar hapis cezası isteniyor.

Şikayet ve Nedeni

İddianamede yer alan ifadelere göre, hemşire Hakan Doğukan Taşçı’nın CİMER’e başvurarak şikayet etmesinin nedeni, ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in bebek tüccarlığı yapması olarak belirtildi. Taşçı, usulsüz işlerin doktor Fırat Sarı’nın baskısıyla yapıldığını ve sağlık alanında skandal bir örgütlenmenin olduğunu ifade etti.

Çocuk Sağlığı Tehlikeye Atıldı

Hakan Doğukan Taşçı, doktor Fırat Sarı’nın kendisini usulsüz işlere sürüklediğini ve işlerin çığırından çıktıktan sonra çocukların sağlığının tehlikeye girdiğini belirtti. Ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir’in ise hastanelere para kazanmak için bebekleri tehlikeye atarak sevk ettiği ve bu şekilde yasadışı bir şekilde kar elde ettiği iddia edildi.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız