Ziraat Türskiye Kupası finalinde

featured

 

İstanbul Mustafa Kemal Atatürk Olimpiyat Stadı’nda dün akşam Sivasspor’un Yukatel Kayserispor ile karşılaşacağı Sivaslı taraftarların otobüsü havalandı. Sivas Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüsle İstanbul’a giden Keseli Spor taraftarları Düzce ve Sakarya’daki tesislerde bir araya geldi. Yandaş otobüsünün camları atılan taşlarla kırıldı. Durumun tırmanmasını önlemek için İçişleri Bakanlığı, artırılmış güvenlik önlemleri talimatı verdi. Otobüsün polis eşliğinde yola devam etmesi üzerine, gerginlik yaratmaya kararlı bazı taraftarlar jandarma tarafından gözaltına alındı. Yaşananlar otomobilde bulunan bir hayran tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Türkiye Çağdaş Pentatlon Federasyonu Başkanı Veli Ozan Çakır, organizasyon hakkında çeşitli ülkelerden sporcularla basın toplantısı düzenledi. Yarışmaya ilk kez Türkiye’nin ev sahipliği yapacağını söyleyen Çakır, “Dünya Kupası her yıl genellikle 4 etapta yapılması açısından bizim için özel. Bu etaplarda kazandıkları puanlara göre en iyi 36. kadın 36 erkek Kupa finaline gidiyoruz Bu yıl Dünya Kupası’nın dördüncü etabına ve kupa finaline ev sahipliği yapacağız.Daha önce böyle bir uygulama görülmedi.Bir ülke neyine ilk kez bu şekilde ev sahipliği yaptı Gelmiş geçmiş en iyi Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak, misafirlerimize unutulmaz bir organizasyon yaşatmak istiyoruz” dedi.

Milli atlet Buğra Ünal görev yaptı. Bu çalışmanın getireceği yeni başarılara değinerek, “Ülkemiz ilk kez bu kadar büyük bir organizasyon düzenlediği için çok heyecanlıyız. Kendi seyircimizin önünde evde olmak büyük bir avantaj. İnşallah. Bunu düşüneceğiz. Önceki kupaları iki kez üçüncü bitirdik. Umarım burada da podyumdaki yerimizi koruyabiliriz.” (DHA)

ING Basketbol Premier Ligi play-off yarı final serisinin 2. maçında Fenerbahçe, Darüşşafaka’yı konuk ediyor. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Darüşşafaka 82-81 kazanarak seriyi 1-1’e getirdi.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!