Yönetmen Orhan İlimdaroğlu Kimdir?

featured

 

Orhan İlimdaroğlu kimdir? Orhan İlimdaroğlu Azerbaycan’da dünyaya gelmiş olup çok küçük yaşlarda babasının işi dolayısıyla Türkiye’ye yerleşerek yaşamaya başlamıştır. Orhan İlimdaroğlu nereli? Aslen Ahıska Türkü olan Orhan İlimdaroğlu babasının fotoğraf sanatçısı olması sebebiyle küçük yaşlardan itibaren fotoğrafçılıkla ve fotoğraf makinesiyle yakın ilişkili olmuştur.

Orhan İlimdaroğlu ilk fotoğraf makinesini eline aldığında 7 yaşında küçük bir çocukken önündeki uzun sanatsal bir yolculuğun başlangıcı olduğunu bilmemekteydi. Küçük yaşlardan itibaren fotoğraf çekimiyle başlayan sanatsal macerası 8 yaşına geldiğinde ilk sanatsal fotoğrafını Bursa Ulu Cami’sini çekerek devam etti.

İlk ve ortaokul dönemlerinden sonra Orhan İlimdaroğlu sanatsal yolculuğuna sinemayı da katarak devam etti. Ortaokul son sınıfa kadar sinema setlerinde asistanlık yaptı.

Orhan İlimdaroğlu’nun ilk filmi kardeşiyle birlikte çektiği Komik adını verdikleri bir kısa filmdir. Filmlere ve sinemaya olan tutkusu Orhan İlimdaroğlu ’nu sanatsal yolculuğunda bütün hayatına yön vermeye başladı. Orhan İlimdaroğlu liseyi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümü okuyarak üniversiteyi de İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon bölümünde tamamladı.

Orhan İlimdaroğlu yönetmenlik kariyerine 2013 yılında çektiği kısa filmlerle başladı. 2013 yılında Uzun Hikâye, Köy Kahvesi ve Dönüş isimli kısa filmlerin yönetmenliğini yaptı. Orhan İlimdaroğlu sinema, fotoğraf ve medya alanında sahip olduğu deneyimlerini çeşitli medya kuruluşlarına ve kamu kurumlarına dersler vererek aktarmaktadır.

Orhan İlimdaroğlu’nun günlük hayatından haberdar olmak istiyorsanız sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com@oilimdaroglu

Facebook: https://www.facebook.com/oilimdaroglu/

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!