Yeni Seçim İçin Kağıtlar Teslim Edilecek

featured

AK Parti karışıklık olmaması adına ikinci tur için de seçmen kağıdı gönderilmesi için başvuru yapmıştı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için tüm seçmenlere seçmen bilgi kağıdının tekrar dağıtılmasına karar verdi.

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel’in verdiği dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemizde ilk defa ikinci tur seçim yapılmaktadır. Seçmenler ilk defa yeni bir uygulama ile karşılaşmaktadırlar. İlk turda piabet bile bazı art niyetli görevli görevsiz kişilerin ‘eğer seçmen bilgi kağıdınız yoksa oy kullanamazsınız’ gibi durumlarla karşılaşılmış, hatta okul bahçelerine seçmen bilgi kağıdı olmayanların alınmaması gibi durumlar da olmuştur. Seçmene kolaylık olması ve katılımı en üst seviyede tutmak için 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı 2’nci tur seçimi için seçmenlere seçmen bilgi kağıtlarının basılarak dağıtılması için gerekli kurul kararının alınmasını saygılarımla arz ve talep ederim.”

Başvuruyu değerlendiren YSK, 28 Mayıs’ta yapılacak 2’nci tur için seçmen bilgi kağıdının tekrar gönderilmesine karar verdi.

AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “YSK müracaatımız üzerine 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı 2’inci tur seçimleri için tüm seçmenlere seçmen bilgi kağıdının tekrar dağıtılmasına karar vermiştir” piabet giriş ifadelerini kullandı.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!