Yaşam Hattı Kullanımı

featured

 

 

Günümüzde birçok meslek dalı var ancak her mesleğin içeriği farklı. Bazı meslekler içerik olarak rahat koşullarda çalışma gerektirirken bazı meslek dalları da var ki, çok ağır koşullarda çalışma yapılmasını gerektiriyor. Ağır koşullar derken, hem fiziki koşullardan hem de taşıdığı risk açısından değerlendirme yapıyoruz. Bu tip mesleklerde çalışanların ağır koşullarda kaza ve ölüm riski çok yüksektir. Kazayı önlemek mümkün olmasa da, yaralanma ve ölüm riskini azaltmak, işveren ve işçilerin sorumluluğuna bağlı. Kaza oranı yüksek olan meslek dallarının risk barındırmasının temel nedeni yüksekte çalışmadır. Yüksek alanlarda personelin can güvenliğini sağlamak için en çok kullanılan ekipman yaşam hattı sistemleridir.

 

Yaşam hattı, yüksek alanlarda düşme riskinin bulunduğu her yere kolayca kurulabilir. İşçinin düşme sırasında minimum zararla kurtulmasını sağlayacak üstün teknolojik donanımlı bir sistemdir. Yaşam hattı imalatı ve kurulumu, iş sağlığı ve güvenliği açısından çok büyük önem arz ettiğinden bazı standartlara bağlı olarak yapılır.

 

Yaşam Hattı Standartları

 

Yaşam hattı standartlara uygun şekilde kullanılırsa, çalışma alanlarında gerekli güvenlik önlemlerini alma konusunda oldukça etkilidir. Sadece bu sistemle, çalışanların can güvenliği gerektiği gibi sağlanabilir. Yaşam hattı kurulumu, hayati güvence sağlama adına bazı parçalarla yapılır. Şok emici, paslanmaz çelik halat, sonlandırma aparatı, gerdirme aparatı ve ana ankraj braketi yaşam hattı kurulumu için kullanılan ekipmanlardır.

 

Yaşam hattı kurulumu, sahip olduğu özellikler doğrultusunda yüksek performans gösterecek şekilde sertifikalı uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Yaşam hattı kullanım özellikleri açısından yatay ve dikey olmak üzere iki grupta incelenir. Yatay yaşam hattı yüksekte çalışma yapılacak her alanda kullanıma uygundur. Vinç köprüsü ve korkuluk gibi birçok alanda yatay yaşam hattı ile güvenlik önlemi alınabilir. Dikey yaşam hattı ise dikey alanlarda yapılacak çalışmalar için kullanılır. Genellikle merdivenlerde kullanılır. Personelin dikey olarak aşağı yukarı rahatlıkla hareket etmesini ve verimli şekilde çalışmasını sağlar. Yılların verdiği tecrübeyle, geleneksel yapısını gelişen teknolojiyle harmanlayan firmamızdan, çalışma alanlarınızda güvenliği sağlamak üzere yaşam hattı desteği alabilirsiniz. Güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamı için sadece bir telefon kadar uzağınızdayız!

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!