Ürdün, Gazze’ye Havadan Yardım İndirme Operasyonu Düzenledi

featured

Ürdün Ordusu, Gazze’ye Havadan Yardım İndirdi

Ürdün ordusundan yapılan bir açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyine havadan **7 yardım indirme operasyonu** düzenlendiği belirtildi.

Uçaklar Yardım İndirme Operasyonuna Katıldı

Gazze Şeridi’nin kuzeyinde gerçekleştirilen havadan yardım indirme operasyonuna, **Ürdün Hava Kuvvetleri’ne ait iki C130 uçağı** ile **ABD’ye ait iki uçak**, **Mısır ve Almanya’ya ait uçaklar** ve **Singapur’a ait birer uçak** katıldı.

Gazze’de Kıtlık Krizi Devam Ediyor

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırıları sonucunda Gazze’de yaşayan **2,3 milyon Filistinli** açlığa mahkum ediliyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in 17 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde **açlığın yaygın olduğunu** belirtmişti.

BM Uyarıyor: Kıtlık Tehlikesi Devam Ediyor

BM, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği yoğun saldırılar sonucunda **2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya** olduğunu açıkladı. İsrail’in saldırılarında en az **13 bin 500 çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 645 Filistinli öldürüldü**, **73 bin 676 kişi yaralandı**.

Gazze’ye Havadan Yardım İndirilmesi Devam Ediyor

İsrail’in karadan yardım girişini engellemesi sonucunda **ABD, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar, Umman ve Bahreyn**, Gazze Şeridi’ne **havadan yardım indirilmesine yönelik ortak operasyonlar** düzenliyor.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!