Sofra Düzeni Nasıl Olmalıdır?

featured

En özel misafirlerinizi ağırlarken her şeyin kusursuz ve eksiksiz olmasını istiyor olabilirsiniz. Lezzetli yemeklerinizi en iyi şekilde sunmak için aynı zamanda şık bir sofraya ihtiyaç duyarsınız. Özellikle sofra düzeni ve görsellik açısından masadaki her şeye ayrıca dikkat etmeniz gerekir. Masaya renk katan ve görsel bir şölen sunan detaylar sayesinde ideal sofra düzenine ulaşabilirsiniz.

 

İşte sofra düzeni hakkında merak ettiğiniz her şey;

Masa Örtüsü Seçimi

Sofrada çatal kaşık düzeni dikkat edilmesi gerekenlerin başında yer alsa da başlangıç için göz alıcı masa örtüsüne karar vermek gerekir.Masa örtüsü seçimi yaparken öncelikle öğüne ve menüdeki yemeklerin türüne göre tercih yapabilirsiniz. Sofra düzenine göre masa örtüsünde, renk detay ve işlemelere yer verebilirsiniz.

 Tabak, Kaşık, Çatal, Bıçak ve Bardakların Yerleşimi

Sofrada çatal bıçak düzeni herkesin dikkatini çeken bir detaydır. Uyumlu bir yemek masası yaratmak için tabak, çatal, bıçak ve bardak yerleşimini doğru yapmanız gerekir. Sofrada çatal bıçak düzeni ise şu şekildedir: masada ana yemek bıçağı, soğuk yemek bıçağı ve ara sıcak bıçağı olmak üzere, 3 adet bıçak bulunur. Sofradaki bıçaklar sağ el ile kullanması için tabağın sağ tarafına, içten dışa doğru sıralanır  Burada bıçağın keskin tarafının tabağa bakmasına dikkat edilmelidir. Kaşık düzeninde ise kaşıklar en dış kısımda ve bıçağın sağ tarafında yer alır.  Tatlı kaşıkları  diğer çatal ve bıçaklara dik şekilde bırakılır. Sofradaki bardaklar daima tabağın sağ tarafında bulunmalıdır.

 Peçetelerin Seçimi ve Yerleştirilmesi

Sofradaki peçeteler sofra düzenine şıklık katan detaylardan biridir. Şık bir görünüm vermek için sofranıza kumaş peçeteleri dahil edebilirsiniz. Konum olarak peçeteler çatalların sol tarafında yer alır. Dilerseniz peçeteleri tabağın içine de yerleştirmeniz mümkündür.

Masa Aksesuarları

Sofrada çatal bıçak düzenini sağladıktan sonra sıra akseasurlara gelir. Yemek masası düzeni genelde ev dekorasyonu ile birleşiktir. Bu yüzden dekoratif masa üstü aksesuarları dekorasyonu da desteklemelidir. En sade, modern ve göz alıcı sofra düzeni için masada mevsim çiçeklerine yer verebilirsiniz.

Sofra düzeninin zeminini hazırlayan yemek odası takımı seçenekleri ile daima misafirlerinize özel alanlar yaratabilirsiniz. Aradığınız tüm yemek odası takımları için https://www.wehomy.com adresiniz ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!