SEO Analiz Araçları Nelerdir? (En pratik SEO analiz Araçları)

featured

 

Arama motorları 1990 yılında insanoğlunun hayatına girdiği günden beri (Archie) giderek önemini artırıyor. Bundan 35 yıl önce İnternet insan oğlunun hayatını böyle etkileyecek ve arama motorları bu dünyayı her anlamda kendilerinin de tam olarak doğru tabiri ile örümcek ağı gibi sargılayacak denilmiş olsa sanırım o dönemin insanları bugünü hayal bile edemezdi.

Öyle ki yapılan araştırmalara göre İnternet kullanıcılarının çok büyük bir kısmı yapacağı araştırmayı, işi, yol tarifini, yemek siparişini hatta hayatlarını birleştireceği kişileri bile arama motorlarını kullanarak bulmaya çalışıyor. Bugün Dünyada en fazla kullanılan arama motorları Google, Yandex, yahoo ve Bing’dir. Arama motorları kendi aralarında yarışırken aynı zamanda web siteleri bu arama motorlarında üst sıralara çıkarak daha fazla kullanıcıya kendilerini göstermek için mücadele veriyor. Bu olay bu olay müthiş bir zincir ile devam etmektedir.

Web sitelerini yukarılara çıkarmak isteyen kişiler SEO, Başarılı bir SEO stratejisi oluşturmak için ise SEO Analizi, doğru bir SEO analizi için SEO Analiz araçlarına ihtiyaç vardır. Sizlere Bu yazıda En iyi SEO Analiz araçlarından bahsetmek istiyoruz. Bu araçlar Ücretsiz ve Ücretli olarak kullanabileceğiniz araçlardır. Türkiye’de bir gurup SEO uzmanın da yarıştığı SEO analiz Google sıralama yarışması içinde bulunan kullanıcıların da bu araçları kullanarak iyi bir SEO Strateji oluşturmalarını öneriyoruz.

SEO Analiz araçları

Yandex Webmaster Tool

Bu aracı özellikle en üst sıraya yazdığımızı bildirmek isteriz. Dünyanın en büyük arama motoru Google’e rakip olarak çıkarılan Rusların arama motoru Yandex Rekabeti artırmak ve daha fazla kişinin kullanımını sağlamak için oldukça fazla metriği verdiğini belirtmek isteriz. Hatta öyle ki basit SEO çalışmaları için Google analytc (Yandex Metrica), Search Consol ve Yandex Wm. Tool ile harika bir strateji hazırlayabilirsiniz.

Google Search Consol

Eğer internette bir Web sitesi sahibi iseniz veya Web siteleri ile uğraşıyorsanız Google Arama konsolu hakkında birçok bilgiye sahip olmanız gerekmektedir. Google arama motoru, anahtar kelimelere yönelik fikirleri, aranma hacimlerini, tıklama görüntülerini, link ret etmeyi ve birçok veriyi bu consol ile kullanıcılara tamamen ücretsiz olarak sunmaktadır. Her web site sahibi diğer kullandığı SEO araçlarının yanında bu aracı kullanmasını öneriyoruz.

Semrush

Semruh, Anahtar kelime araştırması, Site tarama aracı ve bir çok özelliği ile sitelere Gerek ON Page ve OFF Page SEO konusunda harika bilgiler sunan çok gelişmiş online SEO aracıdır. Ücretsiz versiyonlarının yanında, Aylık veya Yıllık ücretler ödeyerek oldukça kapsamlı bir SEO Yol haritası hazırlayabileceğiniz bu araç ile birlikte birbirinden farklı özellikleri kullanabilirsiniz.

Ahrefs

Ahrefs, bağlantı kurma, anahtar kelime araştırması, rakip analizi, sıralama takibi ve sayfa denetimleri için SEO araçlarını içeren bir SEO yazılım paketidir. Ahrefs kendisini eksiksiz bir SEO araç kutusu olarak tanımlar ve beraberinde beş farklı işlevi getirir. “Site Audit” ile kendi web sitenizi analiz edebilirsiniz. Ahrefs ayrıca sağlık puanını kullanarak optimizasyon için öneriler sunar.

Moz

Moz, başarılı arama motoru optimizasyonu için ihtiyacınız olan tüm ölçümleri size sağlayan ücretli bir araçtır. İsviçre çakısı prensibine dayanan Amerikalı geliştirici, çok sayıda versiyonda “hepsi bir arada” bir çözüm sunuyor.

Screaming frog

Paylaştığımız diğer SEO analiz araçlarından farklı olarak bilgisayar veya VDS Sistemlerine kurarak kullanabileceğiniz bu araç. Screaming Frog SEO Spider, verileri ayıklayarak ve yaygın SEO sorunları için denetim yaparak yerinde SEO’yu geliştirmenize yardımcı olan bir web sitesi tarayıcısıdır. Dilerseniz indirerek 500 URL Kadar ücretsiz olarak tarayabileceğiniz bir araçtır.

 

Yukarıda belirtmiş olduğumuz SEO analiz araçları ücretli ve ücretsiz olarak Tüm SEO işi ile ilgilenen kişilerin hatta Bir SEO ajansı ile çalışan kişilerin yapılan işleri kontrol edebilmek adına kullanmalarını önemle rica ediyoruz. SEO Süreci Sabır, bilgi ve belirli stratejiler ile hazırlanan bir olaydır fakat yanlış yapılan işlemler veya politikalarınıza uygun olmayan yollar izlendiğini fark etmenize fayda sağlayacaktır.

SEO Sürecini doğru takip edebilmek adına belki de onlarca kişinin manuel olarak yapacağı işi yukarıda belirtiğimiz araçlar ile halletmek mümkündür. SEO analiz Google Sıralama yarışması içinde bulunan yarışmacıların da bu araçları kullanarak yapacağı SEO aksiyonlarını planlamalarını öneriyoruz.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!