Şampiyonluğu Yaşadılar

featured

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde Türk basketbolu adına Prag’da tarihi bir akşam yaşandı. Avrupa’nın 1 numaralı kupasında finalde Fenerbahçe Alagöz Holding ile Çukurova Basketbol karşı karşıya geldi.

Maça Çukurova Basketbol dış atışlarla etkili başlasa da Breanna Stewart’ı devreye sokan ve topu daha iyi paylaşan Fenerbahçe Alagöz Holding, ilk hipodrombet çeyreği 29-17 önde kapattı.

Savunmada baskıyı artıran sarı lacivertliler, ikinci periyot ortasında farkı 23 sayıya çıkardı. Dominant oyununu sürdüren ve ilk yarıda 12 üçlük denemesinde 8 isabet bulan Fenerbahçe Alagöz Holding, soyunma odasına 57-24 üstün girdi.

Maçın ikinci bölümünde çok rahat bir oyun sergileyen Fenerbahçe Alagöz Holding, 99-60 kazanarak Avrupa’nın en büyüğü oldu. Breanna Stewart, 35 sayı, 5 ribaund ve 3 asist ile maça damga vurdu.

Fenerbahçe Alagöz bu sonuçla FIBA Avrupa Ligi’nde ilk şampiyonluğunu hipodrombet giriş elde etti. Daha önce oynadığı 4 finali de kaybeden sarı lacivertliler, Prag’da bu kötü seriye de son vermiş oldu

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!