Red Bull sporcusu Dario Costa’nın bir imkansızı başararak

featured

 

Şimal Marmara Otoyolu, Çatalca Mevki T1 ve T2 tünellerinden uçarak dünya rekoruna imza attığı ‘‘Tunnel Pass’’ projesi bilimsel yazı oldu. Amerikan Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstistüsü’nde gösterilen bilimsel makalede, 4 Eylül 2021 tarihinde meydana gelen ‘‘Tunnel Pass’’ projesinin öncesi ve sonrasındaki veri analizleri yer aldı.

Milimetrik inceliklerle uçağı havalandırdı

Şimal Marmara Otoyolu, Çatalca Mevki T1 ve T2 tünellerin içinde yüksekliğin kısıtlı olması sebebiyle yerden 110 ila 140 santimetre kadar yükseklikte gerçekleştirdiği uçuşta Red Bull sporcusu Dario Costa, iki kanat ucu ve tünel duvarları içinde ortalama 4 metrelik dar bir mesafeyi de yönetmeyi başardı. Milimetrik incelikte el hareketleri ve ustalıklı bir direksiyon hakimiyeti gerektiren toplam 2.26 kilometrelik uçuşun en eleştiri anlarından biri ise, tüneller arasındaki 360 metrelik boşluktu. İkinci tünelin alçak ve dar ağzından içeri girmeye hazırlanırken, uçağının da taraftan gelen rüzgâra maruz kalmış olduğu Costa, buna karşın kontrolünü kaybetmeyerek dikkat çekici performansı ile 1730 metre tek bir tünel içinde giderek ‘Tayyare ile En Uzun Tünel Uçuşu’ dünya rekoru kırdı.

Dario Costa kimdir?

Dario Costa (41) İtalyan akrobasi şampiyonasının en yüksek bölümünü kazanan ve Red Bull Air Race Challenger sınıfına katılan ilk İtalyan pilot oldu. 20 yılı aşkın rbet uçuş deneyimi ve sayısız havacılık başarısıyla Costa, bugüne kadar 5.000’den fazla uçuş saati kaydetti.

Alınan bilgiye göre Hare’ye 6 milyon euro, Pelkas’a 4 euro ve Tisserand’a 3 euro teklif edildi. Tüm bu tekliflerin İtalya liginden geldiğini de belirtmekte fayda var. Fenerbahçe Kanadı’nın ise bununla hiçbir ilgisi yok.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!