Psikolojik Bozukluk Belirtileri

featured

 

 

Psikolojik bozukluk belirtileri gelişen ve dönüşen dünyanın en büyük sorunları arasında yer almaktadır. Her geçen gün artan iş stresi ve çevre baskısı gibi durumlardan dolayı psikolojik rahatsızlıklar yaşayabiliriz.

 

Hayatta her zaman bizleri bıktıracak ve yoracak sorunlar yaşarız. Bazen bu sorunlar biz farkında bile olmadan psikolojimiz üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Hepimizin kendimizi sevmemiz ve hayata karşı güçlü bir duruşla devam etmemiz gerekmektedir. Tecrübelerini bizimle paylaşan izmir psikolog hizmeti veren Kağan AY ile son yıllarda artan psikolojik bozuklukların belirtilerini konuştuk.

 

l Bir kişi kendisini sevmiyorsa ve bu durum üzerinde de ısrarcı oluyorsa psikolojik bozukluk yaşaması muhtemeldir. Sağlıklı bir ruh haline sahip insanlar yaşadıkları problemlere karşı sürekli olarak çözüm üretirler ve içinde bulundukları durumun farkındadırlar. Psikolojisi bozuk olan insanlar karşılarına basit bir problem çıksa bile bu problemi sürekli olarak büyüterek devasa bir hale getirirler.

l İnsanlar bazen de yaşadığı psikolojik rahatsızlıkların farkında bile olmadan kendilerini yemek yemeye, alkole, sigara ve uyuşturucuya verebilirler. İnsanlar bu şekilde hayatındaki problemlerden kurtulduklarını düşünürler ama uyuşturucu olan gıdaların etkisi geçtikten sonra aynı sorunların hayatlarında tekrar devam ettiğini göreceklerdir.

l Diğer bireylerle kurduğumuz ilişkilerimizde psikolojik sorunlarımızın olup olmadığını gösterme konusunda en önemli göstergelerden biridir. İnsanlarla sürekli olarak kavga ediyorsanız ya da çevrenizde bulunan insanlarla anlaşmazlıklarınız artıyorsa o zaman psikolojik bozukluk belirtileri var demektir.

l Hayattaki başarılarımızda sürekli olarak düşüşler yaşıyorsak, konsantrasyon problemleri ile karşı karşıya kalıyorsak işte bu durumda psikolojik bozukluk belirtilerinden bir diğeridir. Sağlıklı ruh haline sahip insanlar, hayattaki istekleri ve endişeleri konusunda bir düzen kurabilmektedirler. Kişiler korkuları ve endişelerinin çok fazla artması sebebiyle hayatta hiçbir zaman başarılı olamazlar.

l Kişinin kendi psikolojik bozukluk belirtilerini değerlendirirken göz önünde bulundurması gereken diğer konulardan biri de hayatındaki bağımlılıklardır. Hayatımızda bize zarar veren ve bizim ısrarımızla yanımızda duran her şey bizim bağımlılıklarımızdır. Bize zarar veren konular her zaman zararlı maddeler olmayabilir. İş ortamımızdan aile hayatımıza kadar bize psikolojik olarak baskı kurup zarar verebilir. Mecburiyetlerden dolayı hayatımızda tuttuğumuz insanlar psikolojimizi her geçen gün daha da fazla bozmaktadırlar.

l Hayatta herkesin başına farklı olaylar gelmektedir. Bu olaylar iyi veya kötü olabilir. Başımıza kötü olaylar geldiği zaman kendimizi harap ederiz ve yıkılırız. Sağlıklı ruh haline sahip insanlar başlarına gelen bu olaylardan sonra uyum sağlayarak bu olaylardan kurtulabilirler ve hayatlarına devam edebilirler. Lakin psikolojik sorunları olan insanlar bu olayları daha da fazla büyüterek işin içinden çıkılmaz bir noktaya getirebiliyorlar.

l Hepimizin hayatında alışkanlıkları vardır. Yemek yeme ve gezmeye kadar ayırdığımız belli zaman aralıkları ve düzenler. İnsanların psikolojileri bozulduğu zaman hayatlarındaki alışkanlıklarda biranda bozulur ve tersine döner. Etrafımızdaki iş ve aile çevresinden olan arkadaşlarımızla bir düzenimiz varken biranda onlarla bile arkadaşlığımızı bitirebiliriz. Normal hayat standartlarımız biranda tam tersine dönüyorsa bu durumda psikolojik sorun belirtilerinden bir tanesidir.

l İnsanların mutlulukları ve hüzünleri sürekli bir insanın gözüne batıyorsa ve onlara hayretle bakıyorsa o zaman da belli başlı sorunlar var demektir.

l Belli zamanlarda ise diğer insanların önemsiz gördüğü ve sorun teşkil etmeyecek kadar küçük olan sorunları çok büyüterek sorunmuş gibi davranan insanlar olabilir. Bu durumda sorun olduğu anlamına gelmektedir.

l İnsanların ruh sağlığı üzerinde en etkili olan konulardan bir diğeri de insanlarla olan ilişkilerimizdir. Eğer yaşanılan ilişkiler sürekli olarak sorun çıkartıyorsa ve devamlı olarak beyni meşgul ediyorsa bu durumda ciddi bir sorun olduğunun göstergesidir.

l İnsanlar geri kalmış ülkelerde çok fazla birbirine karşı olumsuz yargılarda bulunabilmektedir. Özellikle o insan ortamda yokken onun hakkında iyi veya kötü yorumlar yapabilmektedir. Bu sebepten ötürü psikolojimiz üzerinde en büyük sorunlardan bir tanesi de bu durumdur.

Eğer bu sorunlar devamlı olarak farklı farklı dönemlerde yaşanıyorsa ve sürekli tekrarlıyorsa bir psikolojik problem yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda profesyonel bir yardım almanızda yarar var.

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!