ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI NEDİR?

featured

 

Günümüzde birbirinden farklı sağlık sigortaları bulunuyor. Bu sağlık sigortalarından bazıları daha sık tercih ediliyor. Baktığımızda sık sık tercih edilen sağlık sigortalarından biri de “Özel Sağlık Sigortası” olarak biliniyor.

Özel Sağlık Sigortası; sigorta firmasıyla olan anlaşmanız dahilinde faydalanabileceğiniz sağlık hizmetlerini garanti altına alan ve ani bir kaza ya da hastalık sonucunda meydana gelen sorunlar için tedavi ve tanı gerektiren sağlık hizmetlerinin giderlerini karşılayan bir sigorta türüdür.

Özel sağlık sigortası isteğe bağlı bir sigorta türüdür. Herhangi bir zorunluluğu yoktur. Ancak özel sağlık sigortasının avantajları göz önüne alındığında, yaptırılması tavsiye edilmektedir.

Özel sağlık sigortası yaptırmak isteyen kişilerin aklında pek çok farklı soru oluyor. Yazımızın devamını okuyarak, Özel Sağlık Sigortası ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsıyor?

Özel sağlık sigortasının kapsamı ana teminatlara göre değişiklik göstermektedir. Özel sağlık sigortasının 2 farklı ana teminatı vardır. Bunlar, yatarak tedavi ve ayakta tedavi.

Yatarak tedavi, sağlık sorunun giderilmesi için hastanın hastanede yatmasını gerektiren tedavi türüdür. Ayakta tedavi ise doktor muayenesi, fizik tedavi ve reçeteli ilaç alımı gibi hastanın hastanede yatmasını gerektirmeyen tedavileri tanımlamaktadır.

Özel sağlık sigortası yaptırırken sizin için en uygun ana teminat ya da teminatları tercih etmelisiniz. Bu noktada Magdeburger Sigorta olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarının tam olarak karşılanabilmesi için 4 farklı Özel Sağlık Sigortası paketimiz bulunuyor. Paketlerimiz şu şekildedir;

  • Paket-1:Yatarak Tedavi Paketi
  • Paket-2:Yatarak +Tanı Giderleri Paketi
  • Paket-3:Yatarak + Ayakta Tedavi 6000 TL Limitli Paketi
  • Paket-4:Yatarak + Ayakta Tedavi Limitsiz Paketi

Ana teminatlarımız dışında poliçenize ekletebileceğiniz ek teminatlarımız da bulunuyor. Özel sağlık sigortası ek teminatlarımız şu şekildedir;

  • Diş paketi
  • Check-Up Hizmeti
  • Acil durumlarda ambulans hizmeti

Özel Sağlık Sigortasından Kimler Yararlanabilir?

Özel sağlık sigortasından faydalanabilmek için 0-64 yaş arasında olmanız gerekmektedir. 18 yaşından küçük olan kişiler tek başına sigortalanamaz. Yeni doğan bebekler ise 15 gününü doldurduktan sonra teminat kapsamına girmektedir.

Özel sağlık sigortasından faydalanıp faydalanamayacağınız tercih ettiğiniz sigorta firmasına göre değişiklik göstermektedir. Sigorta firmaları kendi standartlarını belirleyebilmektedir. Ancak genel olarak 0-65 yaş arasında olan, mevcut sağlık durumunu ve riskleri belgeleyen kişiler özel sağlık sigortasından faydalanabilmektedir.

Özel sağlık sigortasından faydalanabilmeniz için SGK’lı olmanıza gerek yoktur. Ayrıca ek teminatlar sayesinde özel sağlık sigortası yurt dışında da geçerli olmaktadır.

Magdeburger Sigorta olarak sizler için hazırlamış olduğumuz özel sağlık sigortası paketlerimizde, Paket 1 ve Paket 2 için geçerli sigortalanma yaş aralığı 0-64 yaştır. Paket 3 ve Paket 4’te ise bu yaş aralığı 0-65’tir. Paketlerimizden yararlanıp yararlanamayacağınızı bizimle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Ne Kadar?

Özel sağlık sigortası fiyatları pek çok farklı parametreye göre değişiklik göstermektedir. İlk olarak sigorta yaptıracak olan kişinin yaşı, cinsiyeti, mevcut sağlık durumu, hastalık geçmişi ve medeni hali sigortanın fiyatını etkilemektedir. Bunlara ek olarak sigorta poliçesinde yer alan teminatlar ya da sonradan eklenen ek teminatlar, özel sağlık sigortası fiyatlarını etkilemektedir.

Özel sağlık sigorta fiyatlarını etkileyen bir başka faktör ise özel sağlık sigortasını yapacak olan firmanın anlaşmalı olduğu sağlık kurumlarıdır. Bu noktada Magdeburger Sigorta olarak 177 yıllık tecrübemiz, uzman kadromuz ve yenilikçi yaklaşımımız ile hizmetinizdeyiz. Özel sağlık sigortamızdan faydalanmak istiyorsanız, sitemizi inceleyebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca size en yakın anlaşmalı sağlık kurumlarını görebilirsiniz ve böylece en doğru kararı verebilirsiniz.

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!