METRO TÜRKİYE MAĞAZALARINDA TÜRK MUTFAĞI HAFTASINA ÖZEL TADIM GÜNLERİ BAŞLIYOR!

featured

30 yılı aşkın bir süredir sürdürülebilirliği iş yapış biçiminin ayrılmaz parçası haline getirmeyi başaran Metro Türkiye, sürdürülebilirlik yaklaşımının çok önemli bir boyutunu oluşturan Türk mutfağının yerel değerlerini koruma ve tanıtma yönünde gerçekleştirdiği öncü projelere devam ediyor. Türk mutfağının kültürünü ve değerlerini geleceğe taşımanın yerelleşmeden geçtiğine olan inancı ile yerel ve Coğrafi İşaretli ürün çeşitliliğini her geçen gün genişleten Metro Türkiye, kendi markası altında sunduğu yöresel lezzetleri Türk Mutfağı Haftası’na özel olarak 13-14-15 Mayıs ve 20-21-21 Mayıs tarihlerinde tüm Türkiye’deki mağazalarında düzenlediği tadım etkinliklerinde müşterilerine ücretsiz olarak sunuyor.

 

Çiğköfte, İçli köfte, lahmacun ve katmer günleri!

Metro Türkiye tadım günleri 13-14-15 Mayıs tarihlerinde içliköfte, lahmacun ve katmer ürünlerinin tadımıyla başlayacak. Bu tarihlerde Metro Türkiye mağazalarını ziyaret edenler Metro Chef Adana İçliköfte, Metro Chef Lahmacun, Aro Çiğköfte, Aro Çiğköfte Bolceviz ve Metro Chef Antep Fıstıklı Katmer gibi birbirinden lezzetli ürünleri tatma olanağı bulacak. Adana mutfak kültürünün en tanınmış yemeklerinden olan Metro Chef Adana İçliköftenin iç ve dış harcında yağsız erkek koyun eti ve dövülmüş dana eti kullanılıyor, maydanoz ve bitkisel margarinle yapılıyor. Türk mutfağının en bilinen yemeklerinden olan Metro Chef Lahmacun ise özel olarak hazırlanmış hamurunun üstüne kıymalı harcın eklenmesiyle fırında pişirilerek servis ediliyor.

 

Pide, Künefe ve Sarmaya buyurun!

Tadım etkinliklerinin ikinci haftası olan 20-21-22 Mayıs tarihlerinde ise Türk mutfağının birbirinden farklı lezzetlerinden pide, sarma ve künefenin tadına bakmak mümkün olacak. Bu tarihlerde Metro Türkiye mağazalarına gelenler Metro Chef Künefe’den, kuşbaşı&kaşarlı, kıymalı ve peynirli pidelere ve zeytinyağlı ve etli sarmalara kadar vazgeçilmez lezzetleri tadabilecek.

 

Kahve ve Kurabiyeye ne dersiniz?

Tadım etkinliklerinin son haftası olan 27-28-29 Mayıs tarihlerinde ise Rioba Cold Brew Coffee ve Rioba Çikolatalı Kurabiye ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Öğütülmüş %100 Arabica kahve çekirdeklerinden üretilen Rioba Cold Brew Coffee oda sıcaklığındaki su ile 18 saat demlenerek hazırlanıyor ve hiçbir şekilde koruyucu veya renklendirici içermiyor. Gerçek Belçika çikolatası ve tereyağı içeren Rioba Çikolatalı Kurabiye ise ağızda dağılan yumuşak bir yapıya sahip.

 

Metro Türkiye tadım günleriyle ilgili bir açıklama yapan Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç şunları söyledi:

 

“Bizim için sürdürülebilirliğin en önemli ayaklarından biri ülkemizin yerel değerlerini desteklemek, tanıtmak ve korumaktır. Türk mutfağının geleceğe taşınmasının da yerelleşmeden geçtiğine inanarak en önemli odak noktalarımızdan biri olarak konumluyoruz. Bu doğrultuda yerel üretici ve kooperatifler ile çalışıyoruz. Tedarikçilerimizin %99’unu yerel tedarikçiler oluştururken raflarımızdaki meyve-sebze ürünlerinin de %98’i yerel ürünlerden oluşuyor. İş birliği içerisinde olduğumuz yerel kooperatiflerin sayısını son bir yılda yüzde 11 artırdık. Halen 800’ün üzerinde üretici örgütü ve kooperatif ile iş birliği yapıyor ve dolaylı olarak 100 binden fazla üreticiye dokunuyoruz. Tarımsal kalkınma yolunda Coğrafi İşaretli ürünler konusuna da oldukça önem veriyoruz ve Finike portakalından Zile pekmezine, Taşköprü sarımsağından Aydın kestanesine kadar, sezonuna bağlı olarak yaklaşık 200 gıda ve gıda dışı Coğrafi İşaret tescilli ve aday ürünü müşterilerimiz ile buluşturuyoruz. Metro Türkiye olarak bu ürünleri kendi markalarımız altında korumaya alarak çeşitliliği artırmaya çalışırken raflarımızda sunduğumuz Coğrafi İşaretli ürün sayısını 2023’e kadar her yıl %20 artırmayı hedefliyoruz. Bu hedefimize paralel olarak Metro Chef markası altında Coğrafi İşaretli Adana İçli Köftesi ve Antep Katmerini de müşterilerimize sunmaya başladık.

 

Türk Mutfağı Haftası’nda ülke mutfağımızın unutulmaz lezzetleri ve değerlerinden bazılarını kendi markalarımız altında tadım etkinliklerimiz ile ziyaretçilerimize sunmaktan mutluluk duyuyor, alışverişlerine lezzet katıyoruz.”

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!