Medikal Turizm Pazaryeri Doctic App Yatırım Aldı

featured

Uluslararası hastaları turizm deneyimiyle Türkiye’deki uzman doktorlarla buluşturan, teklif süreçlerini yöneten, doğru konuda hızlı tekliflendirme ve online görüşme sağlayan Doctic App, $8M değerleme üzerinden $1.5M yatırım aldı.

Mobil uygulamanın yaratıcıları arasında diş doktoru ve diş muaynehaneleri sahibi Kemal Sönmez ve Nihat Sütlaç yer alıyor, yanı sıra girişim ekosisteminden sıkça duyduğumuz Murat Yılmaz’da Doctic’in kurucuları ve yazılım şirketi Avva Mobile yazılım şirketiyle uygulamanın yapımcısı olarak yer alıyor.

Doctic ve dijital sağlığın geleceği hakkında Murat Yılmaz ile kısa bir mülakat gerçekleştirdik;

Murat Yılmaz ile medikal turizmin dijitalleşmesi üzerine gerçekleştirdiğimiz röportajda turizmin hiç olmadığı kadar medikal üzerinden ilerlemeye başladığını bunun da en önemli etkeninin yaşadığımız dijital dönüşüm çağı olduğunu vurguladı.

Murat Yılmaz; Sağlık hizmetlerinin gelişmesiyle sağlık anlayışı da değişiyor, artık hasta olunca doktora gitmenin bir önceki evresi hayatımıza dahil oldu, hastalık öncesinde koruyucu danışmanlık almak, doktorla şikayetler konusunda hastaneye gitmeden online görüşmek veya planlı sağlık hizmetlerinde online olarak doktordan teklif almak gibi kavramlar hayatımıza girdi ve Türkiye özellikle Avrupa için bu konuda bir cennet.

Doctic’de bu konuların hepsini hastanın ve doktorun tercihine bırakıyoruz, hasta uzmanlık alanına göre istediği doktordan istediği teklifi talep edebiliyor, doktor isterse teklif oluşturuyor ve sonrasında mobil uygulama üzerinden online mesajlaşıp detayları konuşabiliyorlar. Hali hazırda Doctic’de anlaştığımız 100’ün üzerinde klinik ve 10.000 aktif kullanıcı bulunuyor, özellikle yaz ayıyla birlikte sayı gün geçtikçe katlanarak artmaya devam ediyor.

Instagram: https://www.instagram.com/doctic_app/

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!