Maç öncesi Önemli Açıklamalar

featured

Alman teknik adam, “Ümit Milli Takım’dan A Milli Takıma yakın gördüğünüz isimler kimler?” sorusuna yanıtı verdi.

“Burak ile temasımız vardı Bielefeld’de. Onunla görüştük. Almanya’ya transferi sonrasında tüm spot ışıklarının üzerinde olduğunu ve daha sıkı takip edileceğini söyledim. 4-5 oyuncumuz var, Belçika’dan ve İsviçre’den buraya gelebilecek. Milli takım kadrosu açıklanırken, Deniz Undav ve Umut Bozok arasında seçim yapsak diye düşünürken Süper Lig’de daha fazla gol attığı için tercihimizi Umut’tan yana kullanmıştık. Daha sonra sakat olduğu bilgisi gelince kadrodan çıkartmak zorunda kaldık. Kimi alabiliriz diye düşününce hemen Ümit Milli Takım’a döndük. Watford ile de görüştük, her iki taraftan doğru bilgiler gelince Tiago’dan yana karar kıldık. Kalecimiz Doğan da Fransa’da çok iyi işler yaptı. Ümit Milli Takım’daki oyuncular, A Milli Takım’a geçebilme adına gayet iyi şekilde hazırlanıyor.”

Milli takıma ilk kez seçilen oyuncuları da değerlendiren Kuntz, Futbol Gelişim Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas ile bu konuda görüşmeler yaptıklarına dikkat çekti.

“Tolunay Hoca, Cenk konusunda liderlik vasıfları olduğunu söylemişti. Burada ilk idmana çıktık, baktım Cenk oldukça sessiz. Tolunay matadorbet Hoca’nın söylediği gibi değil. idman bitince yanına gittim, ‘hocanla konuştuğumda seninle ilgili farklı özellikler anlatmıştı, ben o Cenk’i görmedim’ dedim. O da bir sonraki antrenmanda gerçek kimliğini gösterdi. Bir oyuncuya onunla ilgili bilgileri bildiğinizi gösterince o zaman kendisi de rahatlıyor ve utangaçlığını üzerinden atıyor. Bu da iletişimin önemini ortaya koyuyor. Biraz da Fransızca biliyor, ben de biliyorum.”

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!