Lazer Epilasyon Cihazları Nasıl Çalışır?

featured

 

 

 

Günümüzde artık kadın ya da erkek fark etmeden pek çok kişi istenmeyen tüylerinden kurtulmak adına lazer epilasyon uygulamasını tercih ediyor. Bu konuda yapmış olacağınız kısa bir araştırma ile dahi farklı lazer cihazları olduğunu ve farklı parametrelere göre bu işlemlerin yapıldığını görebilirsiniz. Başarılı sonuçları elde etmek adına lazer epilasyonun nasıl etki ettiğini bilmeniz önemlidir.

 

Epilasyon işlemi için kullanılan lazer cihazları, kaynağından çıkartmakta olduğu lazer enerjisi ile kıla rengini vermekte olan melanin pigmenti hedef alınır. Enerji pigment tarafından emildikten sonra milisaniyeler içerisinde kıl kökünü yok eder. Bu pigment en yoğun şekilde kıl köklerinde yer alır. Dolayısıyla lazer cihazları da direkt ve sadece kıl köklerini hedef alır. Isınacak olan kıl kökünün çevresinde bulunan dokuların zarar görmemesi adına işlem yapılırken soğuk hava, jel ya da sprey kullanılarak uygulamanın yapıldığı bölgenin soğutulması sağlanır.

Vücudun farklı bölgelerinde yer alan kıllar; anagen, telogen isimli farklı büyüme evrelerine sahiptir. En fazla melanin bulunduğu evre ise aktif büyümenin olduğu anagen evresindeyken kıl köklerinde yer alır. Dolayısıyla lazer epilasyon uygulaması sırasında anagen evrede bulunan kılların köklerinin yok edilmesi sağlanırken diğer evrede bulunan kılların da anagen evreye girmesi ile beraber işlemlere devam edilir. Tekrarlayan seanslar sayesinde, belirlenen bölgede maksimum başarılı sonuçları elde etmek mümkün olur. Genel olarak her seans sonrasında uygulamanın yapıldığı alandaki kulların tamamen döküldüğünü görebilirsiniz. Belirlenmiş olan seans aralığı esnasında erken büyüme evresine girmiş olan kıllar aktif büyüme evresine girmiş olur.

 

 

 

Lazer Epilasyon Cihazları Nasıl Çalışır?

 

Temelde lazer cihazları ile alakalı cevabı aranan soruların başında bu cihazların nasıl çalıştığı oluyor. Bu cihazlarda çalışma prensibi, lazer ışığının vermiş olduğu ısı ile alakalıdır. Verilmiş olan ısı sayesinde kıl köklerinin başarılı şekilde tahrip edilmesi sağlanır. Pek çok zaman karşınıza çıkan kıl renginin önemi ise burada ortaya çıkıyor. Çünkü kıl renginiz aslında cihazın sergilemiş olduğu performansı ciddi anlamda etkiliyor. Derinin üst tabakasında bulunan melanin pigmenti, kıl ve ten rengine göre uygulama sırasında farklı sonuçların ortaya çıkmasına sebep olur. Lazer epilasyon uygulaması için farkı cihazların kullanılmasının sebebi de tam olarak budur. İlk olarak bu cihazların kullanılmaya başlandığı dönemlerde nispeten daha koyu renk kıl yapısı ile açık tenli kişilerde çok daha başarılı sonuçlar elde ediliyordu. Teknolojinin ciddi anlamda gelişmesi ile beraber ise artık lazer cihazları konusunda da başarılı adımlar atılmaya başlandı. Birbirinden garklı kıl tipleri ve ten renkleri için üretilen cihazlar ile artık çok daha başarılı sonuçlar elde ediliyor.

 

 

Lazer Epilasyon İçin Kullanılan Teknolojiler Nelerdir?

 

İlk olarak kullanılmaya başlandığı zamanların aksine günümüzde lazer cihazları konusunda oldukça ciddi anlamda çalışmalar yapılmaya başlandı. Bunlar arasından en fazla tercih edilenlerin başında Buz Lazer geliyor. Aynı anda Alexandrite, Diode ve Nd: YAG dalga boylarını tek uygulama içerisinde birleştirir. 3 dalga boyunca sahip ilk ve tek lazer cihazı olmasından dolayı dünya üzerinde en fazla tercih edilen lazer teknolojisi olma özelliğine sahip. Buz Lazer aynı zamanda farklı kıl tipleri ve cilt renkleri üzerinde yüksek başarı oranına sahiptir.

Alexandrite Lazer, açık tenli ve koyu kıl yapısına sahip kişilerde ciddi oranda başarı gösterir. ancak yüz bölgesinde kullanımı önerilmiyor. Diode Lazer 810 nm dalga boyuna sahip olup melanin pigmenti tarafından orta seviyede dalga boyu emilir. Nd: YAG Lazer ise 1064 dalga boyu ile her cilt tipine uygulanabilir. Bu cihaz ile tam olarak başarı sağlanması adına Alexandrite dalga boyunun da kullanılması gerekir.

Detaylı bilgi ; https://www.lazercihazlari.com/

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!