Kombi Servisleri

featured

 

Bera Teknik kombi servisi firmaları arasında 25 yıllık tecrübesiyle öncü olmuştur. Özellikle kombi tamiri konusunda sektörde her zaman en güncel bilgisi ve en donanımlı ekibiyle çığır açmaktadır. Müşterilerimizin kombi tamircisi arayışlarına her zaman en hızlı müdahale eden ve daima en yakın kombi servisi olarak sizlerin problemlerini çözen kurumsal bir firma olduk. Çalışma sistemi olarak 7/24 kombi teknik servisi sistemi ile çalışarak her daim hazır ve hizmetinizdeyiz.

Kombi Servisi Fiyatları

Bera Teknik kombi servis fiyatları ile rakipsizliğini sürdürmektedir. Bunun başlıca sebepleri bünyesinde kombi yedek parça hizmeti sunması ve geniş çalışma ağı ile ekibinin büyüklüğüdür. Her zaman size en yakın kombi tamircisi olarak en uygun kombi teknik servis ücretleri sunarız. Arıza bildirimi oluşturulduğunda sıfır risk prensibi ile hareket ederek kombi arızasının ana sebebi saptanır. Doğru teşhis her zaman en önemli şeydir ve fiyatı en minimuma indirgemenin ana yoludur. Bunun bilincinde hareketle sizlere kombi bakım ve onarımında yormayan fiyatlar sunarız.

Kombilerin Sık Yaptığı Arızalar

Kombi arızaları genelde benzer şekilde ilerler. Her arızanın farklı çözümü olduğu için en önemli faktör doğru teşhis aşamasıdır. Teşhis yapıldıktan sonra müdahalede hızlı ve kolaylaşır. Bera teknik olarak kombi arıza sembollerine karşılık gelebilecek arızaları sizler için toparladık. Başlıca kombi arızaları;

1.Anakart arızası

2.Sensör arızası

3.Fan arızası

4.Hava akış sensör arızası

5.Türbin arızası

6.Genleşme tankı arızası

7.Pompa arızası

8.Plaka eşanjör arızası

9.Ana eşanjör arızası

10.Gaz valfi arızası

  1. Anakart Arızası

Kombilerde anakart arızası veya anakart yanmaları genellikle yüksek voltaj ve elektrik dalgalanmaları sonucu oluşmaktadır. Bu durumun önüne geçebilmek için regülatör kullanılabilir. Kombilerde anakart arızaları kartın yanması veya ekrana görüntü gelmemesi ile ile sonuçlanmaz. Bazı durumlarda anakartlar olmayan arızaların ekrana yansımasına da sebep olabilir. Profesyonel kombi tamircilerimiz kart arızalarını bir kaç dakikada tespit edebilir.

  1. Hava Akış Sensörü Arızası

Hava akış sensörünün kombilerdeki görevi cihazınızın fan motorunun sağlıklı çalışıp çalışmadığını algılamaktır. Bu sensör sayesinde bacanızda oluşan bir tıkanıklık veya fan arızası sebebiyle yanan gazın dışarı atılamaması gibi riskler ortadan kalkar. Sensör devreye girdiğinde kombiniz güvenli bir cihaz haline dönüşür. Sensörün arıza yapması cihazınızın durmasına neden olur.

  1. Isı Sensörü Arızası

Kombilerde ısı sensörü sık arıza yapan parçalardan biridir. Bu sensörler su sıcaklığını veya kazan sıcaklığını hatalı ölçtüğünde kombinizin erken durmasına veya hiç durmadan çalışmasına neden olabilir. Bunun yanı sıra hiç durmadan çalışan bir kombi çok yüksek doğalgaz faturalarına sebep olur. Sensör maliyeti ise bu faturalara göre çok daha uygundur.

  1. Fan Arızası

Kombinizin baca kısmında bulunan fanlar oldukça kritik parçalardır. Kombi yanma odasında yanan atık gazın dışarı itilmesini sağlarlar. Bu fanlar çift yönlüdür. Yanma odası için dışarından temiz havanın girişi de bu fan sayesinde gerçekleşir. Fan motorunun arıza yapması hava akış sensörünü devreye sokacak ve kombinizin çalışmamasına neden olacaktır.

  1. Türbin Arızası

Kombi türbini sıcak su ihtiyacınız olduğunda yani musluğu açtığınızda devreye girer. Türbin devreye girdiğinde cihazınız kalorifer modundan sıcak su moduna geçer. Kombi türbinleri genellikle musluk suyundan gelen parçacıklar nedeniyle arıza yaparlar. Arıza yaptıklarında sıcak su modunda kombileriniz kullanılamaz duruma gelebilir veya aksine kalorifer moduna geçmeyebilir.

  1. Genleşme Tankı Arızası

Kombilerde petek basınç ayarlamasını genleşme tankı yapar. Isınan suyun basıncı artar, soğuyan suyun düşer. Bu ısı değişimlerinde tesisat basıncınızı sabit tutan bu tank arıza yaparsa petekleriniz verimli şekilde ısıtmayacaktır. Ayrıca kombi cihazlarının ekranında bulunan basınç göstergeleri de olması gerektiğinden daha yüksek veya daha düşük değerler verecektir. (Bazı durumlarda kombi altından su boşaltma görülür.)

  1. Pompa Arızası

Devirdaim pompası olarak ta bilinen bu parça arıza yaptığında petekleriniz ısınmayacak ve kombiniz duracaktır. Kombi pompasının görevi ısınan suyun tesisat ve peteklerinizde dolaşmasını sağlamaktır. Pompa veriminin düşmesi genellikle dairenizin en son peteklerinin ısınmamasına da neden olur. Kombiler devirdaim pompası çalışmasa da sıcak su modunda çalışmayı sürdürebilirler. Bu durum markaya göre değişiklik gösterebilir.

  1. Plaka Eşanjör Arızası

Kombi plaka eşanjörleri ısı verimliliği sağlayan özel parçalardır. Bu eşanjörün görevi sıcak su ile soğuk suyu ayırmak ve aynı zamanda ısı değişimini sağlamaktır. Eşanjör arızası da oldukça sık görülür. Eşanjörü bozulan bir kombi markaya göre değişiklik göstermekle birlikte sıcak su vermeyebilir, su boşaltabilir veya tesisat basıncının yükselmesine neden olabilir.

  1. Ana Eşanjör Arızası

Ana eşanjör isminden de tahmin edildiği üzere kombimizin en önemli parçalarından biridir. Görevi tesisata giden ve musluğa giden suyu ısıtmaktır. Bu görevi devirdaim pompası ile senkronize çalışarak gerçekleştirir. Ana eşanjörü bozulan bir kombi çalışamaz duruma gelir. Her cihazda farklı arıza kodları verebilir.

  1. Gaz Valfi Arızası

Kombilerde gaz valfi, doğalgazın akışını sağlayan, bu gazı az veya çok naklederek alev boyunu ayarlayan parçadır. Gaz valfinin arıza yapması gereğinden fazla doğalgaz aktarımına veya yetersiz gaz aktarımına neden olabilir. Bu durum kombinizin genel çalışma düzenini bozar. Bazı durumlarda çalışmaz duruma, bazı durumlarda ise uzun çalışmaya neden olabilir. Doğalgaz faturalarınızda etkendir.

 

Tüm bu arızalar için kombi servisi hizmetini Bera Teknik Servis’ten alabilirsiniz. Detaylar için tık tık >  https://berateknikservis.net/kombi-servisi

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!