Katar’dan Kınama

featured

Söz konusu uygulamaların uluslararası meşruiyet kararlarında da yer alan Kudüs’ün yasal ve tarihi statüsünün açık bir ihlali olduğu söylenilen açıklamada, İsrail hükümetinin işgal altındaki Filistin topraklarında benimsediği gerilimi tırmandırma politikası konusunda uyarıda bulunuldu.

Sadece Filistinlilere değil, milyonlarca Müslümana yönelik bir saldırı

Uluslararası topluma söz konusu saldırıları durdurmak için acilen harekete geçmesi çağrısında bulunulan açıklamada, Mescid-i Aksa’nın fenomenbet dini ve tarihi statüsünün ihlal edilmesi girişimlerinin sadece Filistinlilere değil, dünya çapında milyonlarca Müslümana yönelik bir saldırı olduğu vurgulandı.

1262 fanatik Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dün sabah ve öğle saatlerinde iki ayrı seferde toplam 1262 fanatik Yahudi yerleşimci İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemişti.

Bakan ve milletvekilleri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyenler arasında

Aşırı sağcı Celile ve Necef Bölgesi Kalkınma Bakanı ​​​​​​​Yitzhak Wasserlauf, Likud Partisi’nden milletvekilleri Ariel Kallner ve Dan Illouz, eski Likud Milletvekili Yahuda Glick, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyenler arasında yer almıştı.

Aksa’ya yönelik baskınlar “bayrak yürüyüşü” çerçevesinde gerçekleştirildi

Aksa’ya yönelik dünkü baskınlar, İsrail’in 1967’de Doğu Kudüs’ü işgal etmesi dolayısıyla provokatif şekilde İbrani takvime göre her yıl düzenlenen fenomenbet giriş “bayrak yürüyüşü” çerçevesinde gerçekleştirilmişti.

Likud Partisi’nden Ulaştırma Bakanı Miri Regev de dün sabah saatlerinde İsrail bayrakları taşıyan bir grupla işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde “bayrak yürüyüşü”ne katılmıştı.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!