Kanunda Yer Alan Öğretmenlik Sürecine İlişkin Değişiklikler

featured

Milli Eğitim Akademisi Kuruluyor

Türkiye’de öğretmenlik mesleğine ilişkin önemli değişiklikler getiren yeni kanun, Milli Eğitim Akademisi’nin kurulmasını öngörüyor. Bu akademi, öğretmenleri, yöneticileri ve diğer personeli eğitim programları aracılığıyla destekleyerek mesleki gelişimlerini sağlamayı amaçlıyor.

Öğretmen Adaylarının Eğitim Süreci

Öğretmen adayları, teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimini Milli Eğitim Akademisi’nde alacaklar. Eğitim süresi dört dönem veya mezun oldukları yükseköğretim programına göre üç dönem olabilecek. Adaylar, teorik derslerden başarılı olabilmek için en az iki yazılı sınava girecekler.

Sözleşmeli Öğretmenlik ve Kadrolu Atama

Akademi’den başarıyla mezun olanlar, sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecekler. Sözleşmeli öğretmenlerin, eğitim kurumlarına yerleştirilmeleri atamaya esas başarı puanı doğrultusunda tercihlerine göre yapılacak. Ayrıca, 3 yıl süreyle başka bir yere atanamayacaklar. Başarılı performans gösteren sözleşmeli öğretmenler, belirli şartları sağladıktan sonra kadrolu öğretmenlik kadrolarına atanabilecekler.

Kariyer Basamakları ve Cezalar

Öğretmenlik mesleği, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağından oluşacak. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için belirli kriterleri karşılayanlar ilgili unvanlara sahip olabilecekler. Ayrıca, eğitim çalışanlarına yönelik cezalar yarı oranda artırıldı ve belirli suçların işlenmesi durumunda hapis cezasının ertelenmesi uygulanmayacak.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız