Kalkan ve Çevresindeki Antik Kentler

featured

 

 

 

Antalya’nın Kaş İlçesine bağlı Kalkan beldesi ve çevresi tarihi kentler açısından oldukça zengin bir yelpaze sunar. Likya bölgesi olarak adlandırılan geniş bir coğrafyanın parçasıdır. Ve bu antik kentlerin birçoğu Likyalıların başkenti olma özelliğini taşımaktadır. Önemli bir oranda ayakta kalan yapılarıyla bizlere o günlerden ışık tutuyorlar. Siz de tatile çıktığınızda tarihi yapıları gezmeye meraklıysanız, birlikte Işıklar Ülkesi Likya antik kentlerinden bazılarını inceleyelim.

Xanthos Antik Kenti

Kalkan’a 20 km uzaklıkta bulunan kent, Xanthos Nehri (Eşen Çayı) kenarında yer alan ovada iki tepe üstünde bulunur. Birinci tepede sarp kayalıklara yapılmış surlarla çevrili Likya Akropolü, ikinci tepede  daha yüksek ve geniş yapıda Roma Akropolü yer almaktadır. Likya Birliğine başkentlik yapmış önemli bir idari merkezdir. UNESCO Dünya Mirası Listesindedir. Gezilecek önemli kentlerden biridir.

Patara Antik Kenti

Fethiye- Kalkan arasında Kalkan’a 15 km uzaklıkta yer alır. Xanthos Vadisi güneybatı ucundaki Gelemiş Köyünde yer almaktadır. Likya’nın en mühim kentlerinden biridir. Ayrıca en eski ve önemli liman kentlerinden biridir. Özverili bir çalışmayla ayağa kaldırılan meclis binası ve ihtişamlı bir duruş sergileyen kente giriş yapılan Roma zafer takı görülmeye değer eserlerinin başında yer alır.

Letoon Antik Kenti

Likya döneminde dini ve politik bir kenttir. Şair Ovidius’un anlatımına göre Zeus’tan hamile kalan Tanrıça Leto ikiz çocukları Artemis ve Apollon’nu Delos’ta doğurduktan sonra Xanthos Nehri boyunca yürür. Bugünkü tapınağın olduğu yerde çocuklarını yıkamak ister ancak halk buna izin vermez ve onları kurbağaya çevirir. Letoon Antik Kentinin kuruluşu bu efsaneye dayanır. Helenistik Dönem Tiyatrosu, kutsal alanı, Leto, Artemis ve Apollon Tapınakları önemlidir. Tarih boyunca Karialıların, Perslerin ve Romalıların hakimiyetine girmiştir. UNESCO Dünya Mirası Listesindedir.

Myra Antik Kenti

Kalkan’a 60 km uzaklıkta yer alır. Myros Nehri’nin (Demre Çayı) batısında ulaşım yapılan kanal ile deniz bağlantısı kurulmuştur. Kanalın diğer yanında bulunan Andriake Limanı ile ulaşım ve deniz ticareti yapılmaktaydı. Likya Kaya mezarları, Roma tiyatrosu ve Bizans’tan kalan Aziz Nikolaos Kilisesi (Noel Baba) görülmesi gereken yapılarıdır.

Tarihi Kentlerle Çevrili Bir Atmosferde Villa Tatili

Güzel ve büyüleyici bir tarih gezisinden sonra konforlu bir tatil yapacağınız Kalkan villa kiralama olanağı ile tatilinize devam edebilirsiniz. Alanında profesyonel ekibiyle Villa Reyonu adresinden size özel yüzlerce villa seçeneği arasından beğeneceğiniz birini uygun fiyat aralıklarıyla kiralayabilirsiniz. Konforlu, korunaklı, lüks ve bir evde ihtiyacınız olacak tüm eşyalara sahip villalarda tatiliniz çok keyifli geçecek.

—————————————————————————————————————–

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!