Kalçada geçmeyen ağrı Avasküler Nekroz olabilir!

featured

Genellikle kalça bölgesinde sinsi, geçmeyen bir ağrı ile kendini gösterebilen avasküler nekroz (kemik çürümesi) zaman içerisinde yürüme zorluğu ve hareket kısıtlılığına neden olabiliyor. Tedavi edilmediğinde ciddi komplikasyonlara hatta proteze kadar neden olabiliyor. Avasküler Nekrozun kök hücre ile ameliyatsız şekilde tedavisi hakkında kök hücre tedavisi konusunda çalışmaları ile tanınan Dr. Yüksel Büküşoğlu ile konuştuk.

Dr. Yüksel Büküşoğlu “Avasküler nekroz daha çok genellikle 30’lu ve 40’lı yaştakilerde görülen kemik dokusunun bir hastalığıdır. Kemiği besleyen kan damarlarında kan akımının azalması ve duraklaması sonucu, beslenemeyen kemikteki canlı kemik dokusunun ciddi şekilde hasar görmeye, ölmeye başlaması ile avasküler nekroz oluşur.  Avasküler nekroz halk arasında kemik çürümesi olarak da adlandırılmaktadır. Avasküler nekroz ilerledikçe kemik hücreleri kendilerini onaramaz, yenileyemez hale gelir ve kemik dokusu bütünlüğünü sürdüremez. Yeterli kan akışı olmadığı için kemik dokusu bir süre sonra ölmeye başlar. Avasküler nekroza neden olan kemik dokusundaki kan akımında bozulma eğer düzeltilmezse kemik dokusu bir süre sonra ölmeye, halk arasındaki tabiri ile çürümeye başlar.

Avasküler nekroz tedavisi için kemik dokusunun kan dolaşımını artırmak, kemik dokusundaki harabiyeti önlemek, ilerleyişini durdurmak ve sonuçta ve kemik dokusunun yeniden kendini onarıp, tamir etmesini sağlamaktır.

Günümüzde Kök Hücre tedavileri avasküler nekrozda çok başarılı sonuçlar verebilmektedir. Hastanın kendi yağ dokusundan elde edilen kök hücreler sahip olduğu iyileştirici, yenileştirici, onarıcı özellikleri sayesinde hasarlı doku ve kemikteki kan dolaşımının yeniden sağlanmasını, artık ölmekte olan kemik dokusunun kendini onarmasını ve yenilemesini sağlayabilmektedir. Kök hücre ile yapılan ameliyatsız avasküler nekroz tedavisi son derece başarılı sonuçlar vermekte, hastaların ameliyat gerektirmeden tedavisini sağlayıp, ciddi probleme ve proteze doğru olan gidişi önleyebilmektedir.” dedi.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!