USD49,34EUR55,16ALTIN6.637,04Istanbul19° Bulutlu2:25İKİNDİ'YEKALAN SÜRE
Dünya

İsrail’in Filistin Vergi Gelirlerine El Koyması, Batı Şeria’da Büyük Eğitim Krizine Yol Açtı

İsrail’in Filistin Vergi Gelirlerine El Koyması | Eğitim Krizi, Öğretmenlerin Maaşında Kesinti ⏬👇 İsrail, Filistin yönetiminin vergi gelirlerine el koyarak, işgal altındaki Batı Şeria‘da eğitim dahil pek çok alanda bütçeden…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İsrail’in Filistin Vergi Gelirlerine El Koyması, Batı Şeria’da Büyük Eğitim Krizine Yol Açtı







İsrail’in Filistin Vergi Gelirlerine El Koyması | Eğitim Krizi, Öğretmenlerin Maaşında Kesinti ⏬👇

İsrail, Filistin yönetiminin vergi gelirlerine el koyarak, işgal altındaki Batı Şeria‘da eğitim dahil pek çok alanda bütçeden ayırdığı payı azalttı. Bu durum, öğretmenlerin maaşlarında yüzde 60’a varan kesintilere ve okullarda haftada sadece 3 gün ders verilmesine yol açtı.

Filistin yönetimi, İsrail‘in bu uygulaması nedeniyle Batı Şeria‘da eğitim krizi yaşanmasına rağmen, öğretmenlerin maaşlarını tam olarak alamamaları, ek işlerde çalışmak zorunda kalmaları ve ailelerin çocuklarını işe göndermesi gibi sorunlarla karşı karşıya kaldı.

Filistinli öğretmenler, maaşlarının yalnızca yüzde 60’ını alarak günlük yaşam masraflarını karşılamakta zorlanıyor. Bu durum, eğitim kalitesinin düşmesine ve öğrencilerin geleceğinin tehlikeye girmesine neden oluyor.

Filistinli Öğretmenler ve Öğrencilerin Durumu

Zenebiyye İlköğretim Okulu Müdürü Ayşe el-Hatib, öğrencilerin haftada sadece 3 gün okula gidebilmesinin eğitimde büyük bir sorun olduğunu belirtti. Hatib, tüm sorunların İsrail işgali kaynaklı olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumun Filistin halkına destek olması gerektiğini dile getirdi.

İsrail’in Batı Şeria‘daki ekonomik ve askeri baskısı, öğretmenlerin ve öğrencilerin okula ulaşmasını zorlaştırıyor. Bu durum, eğitim krizini derinleştirirken, bazı öğretmenlerin mesleklerini bırakmasına ve çocukların çalışmak zorunda kalmasına yol açıyor.

Filistinli Öğrencilerin Durumu

12 yaşındaki Filistinli öğrenci Zeyd Hasan, öğretmenlerin eksik zaman yüzünden kendilerine eğitim veremediklerini ve ekonomik durumları nedeniyle İngilizce öğrenmek zorunda kaldığını belirtti. 14 yaşındaki Talal Debbeyk ise ailesine yardım etmek için okulu bırakarak çalışmaya başladı ve ekonomik sıkıntılarını paylaştı.

İsrailli ve Filistinli aktivistlerden oluşan “Combatants for Peace” yöneticisi Suher Ganim, İsrail‘in Filistin’in vergi gelirlerine el koymasının sadece eğitimi değil, pek çok sektörü etkilediğini vurgulayarak, uluslararası toplumu duruma müdahale etmeye çağırdı.


Benzer Haberler

Tümü
Rusya Kiev’deki Kuzey Köprüsü’nü ve Odessa’ya Giden İki Gemiyi Vurduğunu Açıkladı
Rusya Kiev’deki Kuzey Köprüsü’nü ve Odessa’ya Giden İki Gemiyi Vurduğunu Açıkladı
Silivri Çöp Tesisi Metan Gazı Yayıyor Uydu Görüntüleri İddiayı Destekliyor
Silivri Çöp Tesisi Metan Gazı Yayıyor Uydu Görüntüleri İddiayı Destekliyor
FKÖ Raporu İsrail’in Batı Şeria’yı Parçalama Planlarını Hızlandırdığını Ortaya Koydu
FKÖ Raporu İsrail’in Batı Şeria’yı Parçalama Planlarını Hızlandırdığını Ortaya Koydu
İran Hizbullah’a 200 Milyon Dolar Yardım Gönderdi İddiası
İran Hizbullah’a 200 Milyon Dolar Yardım Gönderdi İddiası
Trump Rusya ile Milyonlarca Ton Dizel Yakıt Tedariki Anlaşmasını Duyurdu
Trump Rusya ile Milyonlarca Ton Dizel Yakıt Tedariki Anlaşmasını Duyurdu
Pakistan Yemen Operasyonunda Hava Gücüyle Destek Veriyor
Pakistan Yemen Operasyonunda Hava Gücüyle Destek Veriyor
Söz Haber Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SÖZHABER 'de saklıdır.