İran ve Irak arasındaki hava yolu taşımacılığı, ABD yaptırımları sonrası yarın yeniden başlıyor. Necef Havalimanı için istisna kararı alındı.
İran ile Irak arasındaki hava yolu taşımacılığı, yarın karşılıklı olarak yeniden başlayacak. İran resmi kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, iki komşu ülke arasındaki uçuşlar normal seyrine dönecek.
Daha önce Irak, ABD’nin İran’a uyguladığı sivil havacılık yaptırımları nedeniyle İran’dan Bağdat ve Necef’e yapılan uçuşları askıya almıştı. Bu durum, iki ülke arasındaki hava trafiğini olumsuz etkilemişti.
Ancak, Irak hükümeti daha sonra İranlı hava yolu şirketlerinin Necef Uluslararası Havalimanı’ndan uçuş gerçekleştirmesine imkan tanıyan bir istisna için ABD ile anlaşmaya vardı. Bu anlaşma, uçuşların yeniden başlamasının önünü açtı.
Bu gelişme, iki ülke arasındaki ticari ve insani ilişkiler açısından önem taşıyor. Hava yolu taşımacılığının yeniden başlamasıyla yolcu ve yük trafiğinde artış bekleniyor.