İdeal Kilo Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Doğru kilo ağırlığına sahip bir yaşam, düşünülenin aksine yalnızca güzel bir vücut yapısına sahip olmak adına gerekli değildir. Fazla kiloya sahip olmak, en fazla karşılaşılan birçok kronik rahatsızlığın temel sebebi olarak bilinir. Berkay Türkkan tarafından gerçekleştirilen ideal kilo hesaplama ve sonrasında doğru programın hazırlanması ile birlikte artık fazla kilonun beraberinde getirmiş oldukları sorun olmaktan çıkıyor.

Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam beraberinde ciddi anlamda kilo problemlerini getiriyor. Bu durumda ilk başlarda yalnızca insanlar kilo sorunları ile karşılaşacağı düşüncesinde oluyorlar ve konunun üzerinde çok fazla durmuyorlar. Fakat kilo problemleri uzun vadede ciddi anlamda sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olur. Yüksek kolesterol, diyabet, eklem ve romatizmal hastalıklar, kalp ve damar hastalıkları ile çeşitli psikolojik rahatsızlıklar da yine fazla kilo ile beraber kendini gösteren hastalıklar olarak ön plana çıkıyor. Kilo hesaplama, insanların yaşlarına ve boy oranlarına göre sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri adına hangi kilo değeri arasında olmaları gerektiğinin belirlenmesini sağlamaktadır. İdeal kilo hesaplama işlemi için yağ oranı, yaş, boy, kas kütlesi ve güncel sağlık durumu gibi farklı faktörler son derece önemlidir. Bu konuda elde edilecek veriler ışığında online spor programı Berkay Türkkan tarafından kişilere iletilerek ideal kiloya ulaşmaları sağlanıyor.

Kişiye Özel İdeal Kilo Hesaplama

Bir bireyin sağlık sorunu olmadan yaşamını sürdürebilmesi adına sahip olması gereken kilo, ideal kilo olarak tanımlanmaktadır. İdeal kilo hesaplama esnasında bireyin kilosu, boyu ve cinsiyeti önemli faktörler arasında yer alır. Sağlıklı olan bir birey, doğru ve dengeli şekilde beslenmesinin yanı sıra günlük olarak ekstra fiziksel aktivitede bulunması halinde ideal kilosuna ulaşabilecektir.

Kişinin kilo hesaplama işlemini yaparken vücut ağırlığını boy uzunluğunun karesine bölme işlemini yapması gerekir. Ortaya çıkacak olan değer, bireyin obez, fazla kilolu, normal ya da zayıf olup olmadığını gösterecektir. Çıkacak olan sonuca göre 18.5 kg/m2’den küçükse zayıf, 18,5 – 24,9 arası normal, 25 – 29,9 arası hafif şişman, 30 üzeri ise obez olarak nitelendirilir.

İdeal Kiloya Nasıl Ulaşılır?

Yapmış olacağı kilo hesaplama sonrasında kilosunun gerekli oranlarda olmadığını öğrenen kişilerin mutlaka doğru kilosuna ulaşmak adına gerekli adımları atması gerekmektedir. Bu aşamada yalnızca diyet yapmak istenilen sonuçların elde edilmesini sağlamaz. Bir yandan doğru beslenme programı da yine önemli bir detaydır. Spor salonunda ya da evde fark etmez, vücut yapısına uygun şekilde spor yapmak isteyenler ise online spor programı ile beraber aradığı sonuçlara ulaşmak isteyenler, Berkay Türkkan ile iletişime geçmesi halinde aradıkları sonuçlara kolaylıkla ulaşmayı başaracaklar.

Konu online fitness programı olduğu zaman pek çok kişi böylesi bir programın tam olarak istediklerini verip vermeyeceği ile alakalı tam olarak bilgi sahibi değiller. Bundan dolayı da klasik egzersizleri ile istediği sonuçları elde edebileceklerini düşünüyorlar. Gerçekte ise hazırlanacak program tamamen kişiye özeldir. Hedeflere ve imkanlara göre hazırlanmakta olan online spor programı, evde ya da spor salonunda fark etmeden sorunsuzca gerçekleştirilebilmektedir. Kişinin programında yer alan hareketlerin tamamı sesli, videolu ve yazılı şekilde kişiye iletilmektedir. Aynı zamanda eğer kişi kişinin skolyoz, bel fıtığı gibi rahatsızlıkları bulunuyorsa; buna göre özel online fitness programı da hazırlanmaktadır.

Sağlıklı ve uzun bir yaşama sahip olmak herkesin istediği şeylerden bir tanesi. Bir yandan doğru beslenip diğer yandan da diri ve esnek görünüme sahip olmak isteyenler, https://berkayturkkan.com/ üzerinden kendileri için en uygun paketi satın alabilirler. Böylelikle alanında uzman isimlerden alacakları online spor programı ile ideal kilolarına ulaşmaları çok daha kolay bir hale gelir.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!