Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Ekonomik Durumu Değerlendirdi

featured

Şimşek, Ekonomideki Gelişmeleri Yorumladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemde ekonomide yaşanan gelişmeler hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye’nin notunu yükseltmesini, Türkiye ekonomisinin sağlamlığının bir göstergesi olarak nitelendirdi.

Ekonomik Politikaların Gücüne Dikkat Çekti

Şimşek, Fitch Ratings’in not yükseltmesinin Türkiye’nin sağlam ekonomi politikalarının gücünü yansıttığını belirterek, “Sağlam politikaları sürdürmeye ve yapısal reformları uygulamaya kararlıyız.” dedi. Ayrıca, fiyat istikrarının sağlanmasının önemini vurguladı.

Cari İşlemler Açığının Daralması

Bakan Şimşek, cari işlemler açığının öngörülenden hızlı bir şekilde daraldığına işaret ederek, açığın GSYH’ya oranının düşme yolunda olduğunu belirtti. Ayrıca iç tüketimdeki ılımlı seyir ve net ihracattaki güçlenme de dikkat çekti.

Orta Vadeli Program Uygulaması ve Fiyat İstikrarı

Şimşek, yerel seçimler sonrasında Türkiye’nin verimliliği artıracak reformları içeren Orta Vadeli Program’ı uygulamak için uzun bir döneme sahip olacağını ifade etti. Fiyat istikrarının sağlanması için maliye politikasını sıkılaştırmaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, döviz piyasasında yaşanan dalgalanmaların geçici olduğunu belirtti.

Şimşek, ekonomideki gelişmelerin olumlu olduğunu vurgulayarak, belirlenen programın beklenildiği gibi ilerlediğini sözlerine ekledi.

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız