Havalı El Aletleri

featured

Konu yüksek torklu, yüksek hacimli, uzun görev döngüsüne sahip aletler söz konusu olduğunda, havalı el aletleri tercih edilir. Bir havalı el aleti, elektrik yerine basınçlı hava yardımıyla çalıştırılan alettir. Genel olarak konuşursak, tüm havalı aletler, çalışmalarını gerçekleştirmek için basınçlı bir hava patlaması sağlamak için bir hava kompresörü gerektirir. Havalı aletler çok çeşitli görevleri yerine getirebildiğinden, belirli bir aletin ne kadar hava tüketeceğini ve işlevini yerine getirmek için ne kadar basınca ihtiyaç olduğunu bilmek çok önemlidir. Bir aletin hacim ve basınç gereksinimleri, aletinize güç sağlamak için gereken hava kompresörünün gücünü belirleyecektir.

Havalı aletler için hava tüketimi, dakikada fit küp (CFM) olarak ölçülür ve basınç, inç kare başına pound (PSI) olarak ölçülür. Bir havalı alet, bağlı hava kompresörü kesintisiz olarak gerekli hacim ve basıncı kesintisiz olarak sağlayabildiği sürece süresiz olarak çalışabilir. Hava kompresörleri genellikle kapasiteleri galon olarak, çıktıları ise çeşitli basınçlarda CFM’leri ile etiketlenir. Örneğin, 26 galonluk bir hava kompresörü, 90 PSI’da 4.5 CFM ve 100 PSI’da 4.0 CFM sağlayabilir. Kompresörünüzün ona güç sağlayıp sağlayamayacağını görmek için taleplerinin ne olduğunu öğrenmek için bireysel aletlerinizdeki talimatları okuyun.

Havalı el aletlerinin tonlarca avantajı vardır ama aynı zamanda birkaç dezavantajı da vardır. Havalı el aletlerinin birincil faydalarından biri fiyattır. Bireysel aletler, elektrikli muadillerinden çok daha ucuzdur. Havalı aletler ayrıca ıslak ortamlarda veya elektrik motorlarından kaynaklanan kıvılcımların tehlikeli olabileceği yerlerde bir dereceye kadar güvenlik sağlar. Fiziksel olarak, hava tahrikli aletler, elektrik motorlarının veya hacimli pil paketlerinin olmaması sayesinde ağırlık olarak çok daha hafiftir. Yetenekli bir hava kompresörü ile eşleştirildiğinde, havalı aletler muazzam miktarda tork sağlayabilir veya inanılmaz sürelerde çalışabilir. Boya püskürtücüler söz konusu olduğunda, pnömatik üstün sonuçlar verir ve neredeyse her projeye büyük hacimlerde boyayı zahmetsizce uygulayabilir.

Havalı aletlerin başlıca dezavantajlarından biri, gerekli hava kompresörüdür. Büyük, ağır bir hava kompresörüne bağlı olmak sınırlayıcıdır ve taşınabilirliği büyük ölçüde azaltır. Havalı aletler ayrıca elektrikli aletlerden biraz daha fazla bakım gerektirir. Paslanmayı önlemek ve iç işleyişini yağlamak için düzenli yağlama ihtiyacı ile, hava tahrikli aletler düzenli olarak dikkat gerektirir. Hava kompresörleri, çevredeki havadan nemi toplama ve aletlerinize iletme eğilimindedir, bu nedenle kompresörünüzü düzenli olarak boşaltmanız ve yağlamanız önemlidir.

Havalı el aletleri ayrıca kullanıcılara bir derece esneklik sağlar. Neredeyse tüm tüketici sınıfı hava tahrikli aletler aynı 1/4″ hızlı bağlantı parçalarını kullanır. Bu, aynı anda birkaç aleti çalıştırmak için tek bir kompresörün kullanılmasını mümkün kılar. Mevcut çok çeşitli bağlantı parçaları ve adaptörler ile araba lastiklerinden havuz oyuncaklarına kadar her şeyi hızlı ve güvenli bir şekilde şişirebilirsiniz.

Havalı el aletleri karmaşık görünebilir, ancak genellikle oldukça güvenlidirler ve az miktarda bakımla ömür boyu sürebilirler. Sizin kadar sıkı çalışabilecek dayanıklı aletler arıyorsanız, havalı aletler her ev sahibi için harika bir seçenek olabilir. İşte ev sahipleri için en popüler hava el aletleri araçların bir listesi;

  • Çivi tabancaları
  • Zımbalar
  • Matkaplar
  • Çekip tabancaları
  • Boya püskürtücüler
  • Açılı taşlamalar
  • Darbeli anahtarlar
  • Hava mandalları
  • Lastik şişiriciler
  • Metal makaslar

Kaynak: https://www.makinebo.com/

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!