HASAN ERDEM KİMDİR?

featured

Hasan Erdem 1976 yılında Hatay’da doğmuştur.  Doktor Hasan Erdem 1996 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’ne girmeye hak kazanmış ve 2002 yılında Tıp Doktoru olarak başarıyla mezun olmuştur.  Tıp doktoru olmasının ardından İstanbul Bezmialem Vakıf Gureba Eğitim Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’ nde eğitim almaya başlamış ve başarılı eğitim sürecinin akabinde 2008 yılında “Genel Cerrahi Uzmanı” unvanını almıştır.

2009-2011 yılları arasında Elbistan Devlet Hastanesi’ndeki mecburi hizmet görevinin ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde Genel Cerrahi Başasistanı olarak çalışmıştır. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “İleri Laparoskopi ve Robotik Cerrahi” alanlarında çalışmalar yapmış ve tedavilerinde bu yöntemleri uygulayarak başarılı tedavi süreçlerine imza atmıştır.

2016 yılında Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ ndeki görevinden ayrılarak İstanbul’da özel bir klinik açmıştır. Günümüzde hala kendi özel kliniğinde hem dünya’nın çeşitli ülkelerinden gelen kişilere hem de Türkiye’de bulunan hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.

Tüm bu çalışmalarının devamında 2018 yılında başarılı tez sürecinin ardından “Doçent Doktor” unvanını almıştır.

Doç. Dr. Hasan Erdem’in ulusal ve uluslararası hastalarının yanı sıra ulusal  / uluslararası yaklaşık 100’e yakın makalesi ve çeşitli dergilerde yayınlanmış akademik çalışmaları bulunmaktadır. Hasta kabulünün yanında halen makale ve dergi yayınları için akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Bilimsel kuruluşlar özellikle de tıp alanındaki bilimsel tıp kuruluşları insan sağlığı üzerinde çalışan ve hastalıkların tedavileri üzerinde katkıları olan önemli topluluklardır.  Hasan Erdem’in farklı derneklere üyelikleri bulunuyor. Bu dernekler genel tıp kapsayıcılığının yanında tıbbin bazı alanlarına yönelmiş dernekler de bulunuyor. Doçent Doktor Hasan Erdem de birden fazla bilimsel kuruluşun üyesi olarak farklı tedavi yöntemlerinin gelişmesin katkı sağlayarak ve bu tedavi yöntemlerini tercih ederek % 100 hasta memnuniyetiyle olumlu sonuçlar elde ediyor.  Hasan Erdem’in üyesi olduğu bilimsel kuruluşları aşağıdaki gibi sıralamak mümkün;

  • Türk Cerrahi Derneği
  • Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği
  • Endokrin Cerrahisi Derneği
  • Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği

Hasan Erdem tıp eğitimi alırken genel ve obezite & metabolik cerrahi alanına ilgi duymuş ve bu alanda uzmanlık unvanını almıştır. Ancak Doç. Dr. Hasan Erdem sadece obezite cerrahisi alanına ilgi duymakla kalmamış, genel cerrahi bölümünün diğer branşlarıyla da ilgilenmiştir. Kendisi farklı alanlarda tecrübe sahibidir. Hasan Erdem’in ilgi duyduğu farklı tıp alanlar aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Obezite ve Diyabet Cerrahisi (Metabolik Cerrahi)
  • Endokrin Cerrahisi (Tiroid, Paratiroid ,Sürrenal)
  • Meme Cerrahisi (Meme Hastalıkları, Meme Kanseri)
  • Mide Bağırsak Hastalıkları ve Kanser Cerrahisi (Mide, Reflü, Kolon, Rektum)
  • Karaciğer ve Safra Kesesi Hastalıkları
  • Fıtıklar (Kasık Fıtığı, Göbek Fıtığı, Ameliyat Fıtıkları)
  • Kıl Dönmesi, Pilonidal Sinüs
  • Proktoloji (Hemoroid, Anal Fissür, Anal Fistül, Perianal Abse)
  • Endoskopi (Gastroskopi, Kolonoskopi, Rektoskopi)

Hasan Erdem’in obezite cerrahisine ilgi duyması, onun ekibiyle yıllar içerisinde yaklaşık 10 bin hastaya hizmet vermesini sağlamış ve sağlamaya da devam etmektir. Hasta odaklı yaklaşımı, tecrübesi ve güncel teknolojiyi referans alması gerçekleştirdiği obezite tedavilerinde yüksek memnuniyet oranı yakalamasını sağlayarak başarı oranını zirveye taşımıştır.

Ulusal ve uluslararası verilen sertifikalar ve kurslar hekimlerin uzmanlık alanları için oldukça önemlidir. Hasan Erdem de hem dünyanın önemli kuruluşları tarafından verilen uluslararası ve ulusal kurslara katılım göstermiş ve ilgi alanlarına yönelik önemli sertifikalar almaya hak kazanmıştır. Doç. Dr. Hasan Erdem’in katıldığı ulusal ve uluslararası kurslar ve aldığı sertifikaları aşağıdaki gibi sıralamak mümkün;

  • Anorektal Fizyoloji Kursu, İstanbul Tıp Fakultesi Genel Cerrahi Abd., 2011
  • Laparoskopik Kolon Rektum Cerrahisi Kursu, Aralık 2011, İzmir
  • Laparoskopik Morbid Obezite Cerrahi Masterclass Kursu, Elancourt, Fransa Aralık 2012
  • Laparoskopik Ventral Herni Masterclass Kursu, Elancourt, Fransa Ocak 2013
  • Laparoscopıc Bariatric Surgery Hands-On Course, Sages 2013 Meeting, Baltimore, ABD 2013

Hekimin dergilerde yazısının yayınlanması ya da akademik makalelerinin yayınlanması, tutarlı ve saygın bir bilimsel bilgi ağının geliştirilmesine olanak sağlar. Makale yazarlarının eserlerinin kalitesinin ve onları destekleyen ilgili kurumların doğrudan bir yansımasıdır. Hakemli makaleler, bilimsel metodolojiyi destekler ve somutlaştırır. Böylelikle yayınlanan yazı ve makalelere bilimsel veriler içerdiği için doğru bilgi içerdiği kabul edilerek güvenilir. Hasan Erdem’in de 100’e yakın hem bilimsel dergilerde yayınlanmış hem de yayınlanan akademik yazıları bulunmaktadır.  Bu bilimler yazılar Hasan Erdem’in hala tıp alanında üretmeye, bilimsel birtakım sonuçlara ulaşmaya çalıştığının göstergesidir. Hasan Erdem’in üzerinde çalıştığı makaleleri aşağıdaki gibi sıralamak mümkün;

  • Effectiveness of Limberg and Karydakis Flap in Recurrent Pilonidal Sinus Disease
  • A novel Fontan Y-graft for Interrupted Inferior Vena Cava and Azygos Continuation
  • The Reliability of Bariatric Surgery Videos in YouTube Platform
  • The Effect of Polymorphism in DNA Repair Genes RAD51 and XRCC2 in Colorectal Cancer in Turkish population
  • Evaluation of Mean Platelet Volume as a Diagnostic Biomarker in Acute Appendicitis

Hasan Erdem’in hastalarına uyguladığı bazı tedavi yöntemleri vardır.  Doç. Dr. Hasan Erdem özellikle ikinci kez obezite ameliyatı olmayı düşünen insanlara da hizmet veren kliniğe sahip dünyada sayılı doktorlardan biridir.  Özellikle ikinci kez obezite ameliyatı olmayı düşünen hastalara uyguladığı tedavi yöntemleri vardır ve bu  tedavi yöntemlerinde başarılı sonuçlar elde etmiştir. Bu tedavi yöntemi revizyonel obezite cerrahisidir.

Revizyonel obezite cerrahisi, hastaya daha önce uygulanmış ancak yetersiz veya başarısız sonuçlar elde edilmiş olan obezite ameliyatlarının, başka obezite cerrahisi yöntemleri ile tedavi edilmesi olarak tanımlanır. Bu alanda uygulanan operasyonların süresi daha önce uygulanan obezite ameliyatlarına bağlı olup, genellikle 1 saat ila 3 saat arasında sürer.

Doç. Dr. Hasan Erdem’in bugüne kadar gerçekleştirdiği binlerce bariatrik cerrahi operasyonun içerisinde revizyonel bariatrik cerrahi prosedürleri de önemli bir yer kaplamaktadır.

Instagram adresi: https://www.instagram.com/drhasanerdem/

Youtube kanalı: https://www.youtube.com/channel/UC4dZ7ubhJbe8ai7hHWKBl9g

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!