Halk Süt 2 yaşında

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİREN MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NİN, ÇOCUKLARI SAĞLIKLI VE GÜVENLİ SÜTLE BULUŞTURMAK AMACIYLA BAŞLATTIĞI ‘HALK SÜT’ PROJESİ 2 YAŞINDA.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Halk Süt 2 yaşında

Sosyal belediyecilik anlayışı ile birçok projeyi hayata geçiren Merkezefendi Belediyesi’nin, çocukları sağlıklı ve güvenli sütle buluşturmak amacıyla başlattığı ‘Halk Süt’ projesi 2 yaşında.

Merkezefendi Belediyesi tarafından başlatılan ‘Halk Süt’ projesi kapsamında aylık 7 bin 500 çocuğa, 30 ton sağlıklı ve doğal süt ekipler tarafından ulaştırılıyor. 16 Ekim 2019 tarihinde başlatılan proje ile bugüne kadar 558 ton doğal ve sağlıklı süt, 2 ile 5 yaş arasındaki Merkezefendili çocuklara ulaştırıldı. Sütün alındığı yerli üreticiye de ortalama aylık 100 bin TL destek sağlanıyor. Merkezefendi Belediyesi, Türkiye genelinde nüfusa oranla çocuklara en çok süt desteğinde bulunan ikinci belediye olma özelliğini de sürdürüyor.

“Her ay 7 bin 500 çocuğumuza toplam 30 bin litre Halk Süt ulaştırıyoruz”

Halk süt ile hem çocukların hem ailelerin hem de yerli üreticinin yüzünün güldüğünü belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Biz çocuklarımıza bir söz verdik ve sözümüzü tuttuk. ‘Sağlıklı, doğal ve güvenilir süt her çocuğun hakkıdır’ diyerek geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha sağlıklı yetişmesi için 16 Ekim 2019 Dünya Gıda Günü’nde başlattığımız Merkezefendi Belediyesi Halk Süt Projemiz bugün iki yaşında. Biz, iki yıldır sağlıklı ve doğal sütü çocuklarımızın adreslerine teslim ediyoruz. Bugün itibariyle her ay 7 bin 500 çocuğumuza toplam 30 bin litre Halk Süt ulaştırıyoruz. Bununla birlikte alımlarımızı yaptığımız kooperatif ve birlikler aracılığıyla yerel üreticimizi destekliyoruz. Merkezefendi’de hem üreticimizin, hem çocuklarımızın yüzü Halk Süt ile gülüyor. Çocuktan yaşlısına, esnafından üreticisine herkesin mutlu ve huzurlu olduğu bir Merkezefendi için, sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmaya, hemşehrilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Benzer Haberler
İzmir’in başarılı markası ‘Slimshape’ yeni yıla müjdelerle girdi!
İzmir’in başarılı markası ‘Slimshape’ yeni yıla müjdelerle girdi!
Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde Doğuma Hazırlık Ebe Polikliniği Hizmete Açıldı
Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde Doğuma Hazırlık Ebe Polikliniği Hizmete Açıldı
Türkiye’nin Köklü Eğitim Kurumu Gülhane’nin 126. Kuruluş Yıldönümü Anıtkabir’de Kutlandı
Türkiye’nin Köklü Eğitim Kurumu Gülhane’nin 126. Kuruluş Yıldönümü Anıtkabir’de Kutlandı
Aksaray’da Prematüre Bebeğiyle Sevinci Kucağında Yaşadı
Aksaray’da Prematüre Bebeğiyle Sevinci Kucağında Yaşadı
Alzheimer Hastalığının Teşhisi ve Tedavisi İçin Yeni Bir Yaklaşım
Alzheimer Hastalığının Teşhisi ve Tedavisi İçin Yeni Bir Yaklaşım
Modern Yaşam Tarzı ve Doğal Işık Dengesi
Modern Yaşam Tarzı ve Doğal Işık Dengesi
Söz Haber Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları SÖZHABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması