Hacker Nedir?

featured

Hacker, bilgisayar sistemlerini ve ağlarını sabote etmek için alternatif sistem erişim yöntemleri kullanır. Bilgisayar korsanlığı eylemleri yasa dışı ve kabul edilemez veya yasal ve kabul edilebilir olarak ayrılır.

Hacker, bilgi işlemdeki çeşitli konuları ifade eden bir terimdir. Bununla birlikte, ana akımda, bir bilgisayar korsanı, yetkisiz veriler için güvenliği aşan herhangi bir kişi veya gruptur. Bilgisayar korsanlarının çoğu, benzersiz analitik beceriler kullanarak güvenlik açıkları bulan ve güvenli sistemlere erişen çok yetenekli bilgisayar programcılarıdır.

Bilgisayar korsanı türleri, amaca göre şu şekilde sınırlandırılmıştır:·       Siyah şapkalı hacker yasadışı olarak bilgisayar sistemlerine girer ve kişisel kazanç için para çalmak amacıyla bankacılık sistemi gibi verileri çalarak veya yok ederek hasara neden olur.·       Beyaz şapkalı korsanlar, becerilerini işletmelerin sağlam bilgisayar sistemleri oluşturmasına yardımcı olmak için kullanır.·       Gri şapkalı bilgisayar korsanları, kişisel kazanç yerine becerilerini göstermek için yasa dışı bilgisayar korsanlığı faaliyetleri yürütür.

 

Öneri başka bir konu: En iyi fidye temizleme programı

Haber kaynağı: https://teknodestek.com.tr

 

Giriş Yap

Söz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!